Ismét ukrán embercsempészeket fogtak el Magyarországon

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsének munkatársai Tyukod belterületén igazoltattak egy lengyel honosságú személygépkocsival közlekedő 47 éves ukrán állampolgárságú férfit 2019. február 23-án 23 óra 20 perc körül. A gépkocsivezető négy külföldi utasa, köztük három vietnámi és egy bangladesi férfi okmányokkal nem rendelkezett, és magyarországi tartózkodása jogszerűségét sem tudta hitelt érdemlően igazolni.

Nem sokkal később a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Csengerújfaluban ellenőrzés alá vontak szintén egy lengyel honosságú gépkocsit.

A járművet egy 19 éves ukrán férfi vezette, akinek négy bangladesi utasa a magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni.

A rendőrök a Tyukodon és Csengerújfaluban elfogott illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében a Csengeri Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A határsértőket a hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2019. február 24-én 21 óra 30 perckor a csengersimai közúti határátkelőhelyen átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a lengyel honosságú járműveket vezető ukrán férfiakat embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatta, majd bűnügyi őrizetbe vette. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak bűnszövetségben, anyagi haszonszerzés érdekében segítséget akartak nyújtani a vietnámi és a bangladesi állampolgároknak, hogy az államhatárok illegális átlépésével Nyugat-Európába eljussanak. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2019. február 26-án elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. Az eljárás során az elkövetői kör beazonosításra került.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Kategória: Magyarországról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
fogtak, Magyarországon, embercsempészeket, ukrán, Ismét
Összes hozzászólás: 0
avatar