A Rákóczi Szövetség magyar iskola választását javasolja a határon túli családoknak

Magyar iskola választását javasolja a határon túli magyar családoknak a Rákóczi Szövetség, amelynek elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy a következő hetekben, hónapokban több mint 15 ezer határon túli magyar családnak kell döntenie arról, milyen iskolába írassa a gyermekeit.

Csáky Csongor emlékeztetett: iskolaválasztási programjuk 2004-ben indult, azóta próbálják ráirányítani a határon túli szülők figyelmét arra, hogy gyermekeik sorsát nagyban befolyásolja az a nyelv, amelyen tanulnak. Emellett ez a közösség megmaradásának záloga is – fűzte hozzá.
A Rákóczi Szövetség arra törekszik, hogy a maga eszközeivel, üzeneteivel arra bátorítsa a külhoni családokat, hogy jól döntsenek, s amikor a gyermekük jövőjéről döntenek, a magyar jövőt válasszák – fogalmazott Csáky Csongor.
Rámutatott: érték, hogy az ottani magyar iskolák két nyelvet, két kultúrát tanítanak, így többlettudáshoz, nagyobb kapcsolatrendszerhez juthatnak a diákok.
A szövetség programjáról bővebb információ a www.magyariskolavalasztas.hu címen érhető el, ahol érveket sorolnak fel a magyar iskola választása mellett.

Kategória: Magyarországról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
választását, családoknak, Rákóczi, Szövetség, iskola, határon, javasolja, Magyar, túli
Összes hozzászólás: 0
avatar