A Fidesz már egy évvel korábban tudott Borkai szexvideójáról

Borkai Zsolt a rendőröknek tett tanúvallomásában árulta el, hogy a párt már rég tudott az ügyről.

Az Index közölte le a hírt, mely szerint a Fidesz vezetősége már egy évvel a Borkai-botrány kirobbanása előtt tudott a szexvideó létezéséről. Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója 2018-ban találkozott Borkai Zsolttal Gyirmóton, az Aranyhal étteremben – a pártigazgató ekkor közölte Győr akkori polgármesterével, hogy tudnak a jachtos orgiáról, az ügy megoldását pedig Borkaitól várják.

A lap információi szerint Borkai Zsolt nem számított rá, hogy a felvételek a Fideszig elértek, a létezésükről viszont már tudott, mivel Póczik József figyelmeztette őt.

A videóról a párt vezető politikusai tudtak, feltételezhetően Orbán Viktor is. Az információk szerint ugyanis a miniszerelnök találkozott Kubatovval a Fidesz budapesti székházában, ahol a pártigazgató biztosította őt, hogy az eset magánügy, és megnyugodhat, mert

ha az önkormányzati választási kampányban nyilvánosságra kerül a téma, azt a jobboldali médiában blokkolni fogják.

Orbán Viktor az ügy kirobbanása után mondta azt, hogy van, ami náluk nem fér bele, ezért Borkai Zsolt elhagyta a Fideszt – ezek szerint a miniszterelnök a botrány napvilágra jöttét gondolta vállalhatatlannak, nem magát a botrányt.

Az Indexnek egy nevét nem vállaló fideszes politikus is nyilatkozott, azt mondta, hogy a botrány nagy része Kubatovhoz fűződhet, mivel ha egy évvel a botrány kirobbanása előtt tudtak a videóról, lett volna idejük egy új polgármesterjelölt brandjét kiépíteni, de ezt nem tették meg

Kategória: Magyarországról | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Borkai, szexvideó, Fidesz
    Tusk: határozatlan ideig felfüggesztve marad a Fidesz tagsága az Európai Néppártban
    04.02.2020 в 14:560

    Határozatlan ideig felfüggesztve marad a Fidesz tagsága az Európai Néppártban (EPP), mivel nincs elmozdulás, látható változás, elégséges előrelépés a Fidesz politikájában arra vonatkozóan, hogy meg akarna felelni az olyan demokratikus normáknak, mint a jogállamisági elvek vagy a véleménynyilvánítási szabadság tiszteletben tartása – jelentette ki Donald Tusk, a pártcsalád elnöke Brüsszelben hétfőn.

Összes hozzászólás: 0
avatar