Valószínű, hogy megvan a koronavírus hatásos ellenszere

Thaiföldi orvosok két HIV-ellenes, illetve egy influenza ellen kifejlesztett szer keverékével eredményesen kezeltek két koronavírus-fertőzött beteget.

Az ellenszert először egy nőnél alkalmazták, akinél hosszú idő óta pozitív eredményt hozott a vírusteszt. A gyógyszerkoktél sikeresen kiirtotta belőle a vírust, de a kutatók még nem tudtak mit mondani arról, hogy a kezelés általánosan is hatásosnak minősíthetik-e, hiszen csak egy betegről volt szó. Ma azonban bejelentették, hogy egy második beteget is eredményesen kezeltek a lopinavir-ritonavir-oseltamivir kombinációval.

A hétfői bangkoki sajtótájékoztatón a thai egészségügyi minisztérium képviselői elmondták, hogy a bejelentést azért halasztották máig, mert a második kezelt megerősítő laboreredményekre vártak.

A tájékoztatón elmondták azt is, hogy az első beteg, akin a kezelést alkalmazták, egy 71 éves nő volt, és az összes 19 thaiföldi beteg közül ő mutatta a koronavírus-fertőzés legsúlyosabb tüneteit. Az asszony továbbra is a kórházban lábadozik. A thai orvosok felajánlották a nemzetközi tudományos közösség számára a kutatási adataikat. Mint a kezelésben részt vevő egyik orvos, Kriangsak Atipornwanich elmondta

Ha bebizonyosodik, hogy az általunk alkalmazott módszer, illetve dózis minden megbetegedést meggyógyíthat, az az egész emberiség javát szolgálhatja.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
ellenszere, hatásos, koronavírus, Valószínű, megvan, hogy
Összes hozzászólás: 0
avatar