Többen meghaltak egy orosz légicsapásban Szíriában

Legalább kilenc ember életét vesztette – köztük hat gyerek – egy orosz légicsapásban Észak-Szíriában egy menekültekkel teli településen – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) hétfőn.


A kiterjedt helyi aktivistahálózatra támaszkodó emigráns szervezet szerint a bombázás hétfőre virradóra érte az Aleppó tartományban található Abján települést.

Az OSDH közölte azt is: félő, hogy az áldozatok száma emelkedni fog, mivel sokan rekedtek a törmelék alatt, illetve a sebesültek közül húsznak az állapota kritikus.

Ibrahim al-Haddzs, az ellenzéki fegyveresek uralta területeken mentőtevékenységet végző fehérsisakosok szóvivője a dpa német hírügynökségnek elmondta: a legtöbb halott és sebesült olyan szíriai menekült, aki a harcok elől keresett menedéket Aleppó vidékies térségében. A nap folyamán egy autóba rejtett pokolgép is robbant a jelenleg törökbarát milíciák ellenőrizte Afrín városában. A robbanásban hatan vesztették életüket és huszonhárman sebesültek meg. A kurdok által lakott térséget a török hadsereg és vele szövetséges szíriai ellenzéki fegyveresek foglalták el 2018-ban. A törökbarát lázadók az Ankara által terrorszervezetnek tekintett Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milíciát teszik felelőssé az ellenőrzésük alá vont területen az utóbbi hónapokban elkövetett merényletekért.

A szíriai hadsereg vasárnap jelentette be, hogy az utóbbi napok hadmozdulatai során sikerült 600 négyzetkilométer területet visszafoglalnia Idlíb és Aleppó tartományokban. A kormányerők offenzívája ráadásul az utóbbi hetekben annak ellenére fokozódott, hogy Törökország és Oroszország idén január 12-én tűzszünetről egyezett meg Északnyugat-Szíriát illetően.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
meghaltak, légicsapásban, Szíriában, többen, orosz
  Nemzetiségi alapú tömegverekedés volt Kazahsztánban, többen meghaltak
  10.02.2020 в 15:590

  Tömegverekedés volt egy kazahsztáni faluban, Maszancsiban péntek éjjel, nyolcan életület vesztették. Több százan vettek részt a csetepatéban, amelynek a rendőrség és a nemzeti gárda vetett véget – közölte szombaton a belügyminisztérium. A rendbontásról videók is készültek.

  Többen meghaltak egy tűzesetben Strasbourgban
  27.02.2020 в 22:250

  Három férfi és két nő életét vesztette csütörtökre virradó éjjel egy tűzvészben, amely az északkelet-franciaországi Strasbourg egyik lakóépületében ütött ki. A tűzesetben heten megsérültek.

  Csaknem 300 ezer ukrán kapott tavaly orosz állampolgárságo
  24.01.2020 в 23:110

  Tavaly 299 422 ukrán kapott orosz állampolgárságot – derült ki az orosz belügyminisztérium pénteken közzétett migrációügyi statisztikájából.

  Ítéletidő Spanyolországban: már tizenhárman meghaltak
  25.01.2020 в 12:450

  Spanyolországban már tizenhárom halálos áldozata van a napok óta tartó ítéletidőnek, továbbá a hatóságok négy eltűnt személy és egy hatfős legénységű halászhajó után folytatták a kutatást pénteken.

  Megszólalt Orosz Ildikó a főiskola bezárásával kapcsolatban
  25.01.2020 в 12:450

  Szerdán egy, a depo.ua ukrán hírportálon megjelent cikkben arról írtak, elképzelhető, hogy az ukrán kormány bezáratja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát (II. RF KMF) az ukrán felsőoktatási intézmények számának tervezett csökkentése során.

Összes hozzászólás: 0
avatar