Teljesen ingyenes lesz a tömegközlekedés Luxemburgban

Luxemburg az első olyan ország a világon, ahol a tömegközlekedés ingyenes lesz – írja a növekedés.hu.

A korlátlan belföldi utazás lehetősége március 1.-én nyílik meg. Az intézkedés célja, hogy az embereket autóik otthon hagyására bátorítsa. Ingyenessé válik az autóbuszok, a villamosok és a vonatok használata annak a körülbelül 200 000 munkavállalónak is, akik naponta a szomszédos országokból dolgozni érkeznek Luxemburgba.

Az újszerű megoldás tervezett költsége évi 41 millió euró (közel 14 milliárd forint), amit adóbevételekből fedeznek.

Az első európai nagyváros, ahol ingyenessé tették a tömegközlekedési eszközök használatát, Tallin volt. Az észt fővárosban ezt a megoldást 2013-ban vezették be.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
ingyenes, lesz, Luxemburgban, tömegközlekedés, Teljesen
  Jellemzően száraz, hideg idő lesz a hétvégén
  07.02.2020 в 16:410

  A hétvégén jellemzően száraz, többfelé napsütéses idő várható. Ezzel együtt viszont hidegre kell készülni, akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő, és néhol csak maximum 2 fok lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

  Putyin: Amíg én vagyok az elnök, nem lesz melegházasság Oroszországban
  14.02.2020 в 18:290

  Nem lesz melegházasság Oroszországban, amíg Vlagyimir Putyin az államfő – ezt maga Putyin mondta csütörtökön Moszkvában – írja a 24.hu.

  Márciustól ismét kék lesz a brit útlevél
  23.02.2020 в 14:480

  Márciusban kezdődik a hagyományos kék brit útlevelek kibocsátása Nagy-Britanniában – közölte szombaton a brit belügyminisztérium.

  Változékony idő lesz a jövő héten
  23.02.2020 в 22:060

  Változékony lesz az idő a jövő héten: napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Összes hozzászólás: 0
avatar