Őrizetbe vettek öt orosz rendőrt, akik kábítószerügybe akartak keverni egy ellenzéki újságírót

Őrizetbe vett és kihallgatott az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerdán Moszkvában öt leszerelt rendőrt, akik nyáron megpróbálták kábítószerügybe keverni Ivan Golunov ellenzéki újságírót.

Az SZK szerint a volt rendőrökkel szemben az vád, hogy hamis bizonyítékok alapján próbálták meg Golunovot rács mögé juttatni.

Az orosz fővárosban Golunovot, a Meduza ellenzéki portál szerzőjét június elején vették őrizetbe kábítószerrel való üzérkedés vádjával, majd a rendőrségen bántalmazták is. Az ügy széles körű felháborodást keltett, mert a közvélemény úgy vélte, hogy a moszkvai városi tisztviselők és biztonsági szervek vezetőinek visszaéléseivel foglalkozó tényfeltáró újságírót a hatóságok megpróbálták elhallgattatni.

A Golunov melletti tüntetéseken mintegy 400 embert vettek őrizetbe, mire június 11-én ejtették az ellene felhozott vádakat, és megszüntették az eljárást. Június 13-án Vlagyimir Putyin államfő felmentett két rendőrtábornokot, akiknek a beosztottjai kísérelték meg elítéltetni az újságírót.

Golunov novemberben beperelte a rendőrséget, amiért passzivitást tanúsított az ügyében indított nyomozásban. Ügyvédjei azt közölték akkor, hogy az újságíró befeketítésére irányuló kísérletre vonatkozó dossziét titkosították, pedig nem volt benne államtitok.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
kábítószerügybe, őrizetbe, újságírót, orosz, keverni, akik, ellenzéki, rendőrt, akartak, vettek
  Diverzánst vettek őrizetbe Kelet-Ukrajnában
  28.01.2020 в 23:020

  A szabotőr úgy bukott le, hogy aknára lépett, ami felrobbanása közben megsebesítette a férfit – közölte hétfő este az ukrán Egyesített Erők parancsnoksága.

  Rendőrök is megsebesültek, és többtucatnyi embert őrizetbe vettek a Kínából evakuáltak miatt kitört ukrajnai zavargásban
  21.02.2020 в 18:360

  Kilenc rendőr megsebesült, és 24 embert őrizetbe vettek a hatóságok csütörtök este, amikor zavargásba torkollott a helybeliek tiltakozása egy kelet-ukrajnai településen amiatt, hogy a hatóságok falujuk szanatóriumában akarják elhelyezni el a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból elhozott 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt – hozta nyilvánosságra pénteken az ukrán belügyminisztérium.

  Iránban több embert vettek őrizetbe "rémhírterjesztés" címén
  27.02.2020 в 17:220

  Iránban 24 embert vettek őrizetbe, akiket azzal vádolnak, hogy “rémhíreket” terjesztenek az Iránban szerdáig hivatalosan 19 emberéletet követelő járványról, egy nemzetközi újságíró jogvédő szervezet pedig azzal vádolja Teheránt, hogy eltitkolja a járvány terjedésével kapcsolatos adatokat.

  Nyolcvan tüntetőt vettek őrizetbe Kazahsztánban
  02.03.2020 в 20:590

  Őrizetbe vettek rövid időre mintegy 80 embert a kazahsztáni Nurszultanban és Almatiban, mert engedély nélküli tüntetéseken vettek részt március 1-jén – közölte hétfőn Erlan Turgumbajev kazah belügyminiszter.

  Megvertek egy rendőrt Munkácson
  24.01.2020 в 23:110

  A szabadnapos járőr kér verekedő férfit igyekezett szétválasztani, amikor egyikük többször is megütötte – írja a mukachevo.net.

Összes hozzászólás: 0
avatar