Nagy-Britanniában is megjelent a koronavírus

Nagy-Britanniában is megjelent az új koronavírus okozta betegség. A brit egészségügyi minisztérium pénteken közölte, hogy két páciens szervezetében azonosították a kórokozót Angliában.

A tárca tájékoztatása szerint a két beteg ugyanannak a családnak a tagja. A közlemény, amelyet az angliai tiszti főorvos, Chris Whitty nevében adott ki a minisztérium, nem tér ki arra, hogy brit állampolgárokról van-e szó, és arra sem, hogy jártak-e a járvány gócpontjának tekintett kínai Hupej tartományban.

Nem említi a kommüniké, hogy a két beteg Anglián belül hol tartózkodik. Chris Whitty, aki egyben a brit kormány egészségügyi főtanácsadója is, a múlt héten az addigi “nagyon alacsony” fokozatról “alacsony” – vagyis eggyel magasabb – szintre módosította a brit lakosság fertőződési kockázatára érvényes útmutatást.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
megjelent, koronavírus, Nagy-Britanniában
  Ukrajnában is megjelent a veszélyes koronavírus
  27.01.2020 в 21:090

  Az ukrán fővárosban hivatalosan is megerősítették a hírt, amely szerint kimutatták a Kínából terjedő koronavírus első fertőzését, közölte a hvylya.net.

  Koronavírus - Romániában is megjelent a fertőzés
  27.02.2020 в 17:180

  Romániában is megjelent a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei férfinál mutatták ki a fertőzést – közölték szerda este az egészségügyi minisztérium illetékesei.

  Észak-Macedóniában is megjelent a koronavírus
  27.02.2020 в 17:270

  Azonosították az első koronavírus-fertőzést Észak-Macedóniában – közölte Venko Filipce egészségügyi miniszter szerdán. A Vesti. mk macedón hírportál beszámolója szerint az első fertőzött egy nő, aki Olaszországból tért haza.

  Megjelent a koronavírus Dániában és Észtországban is
  27.02.2020 в 17:280

  Dánia és Észtország csütörtökön bejelentette, hogy ott is megjelent az első új koronavírusos eset.

  Koronavírus - Erdélyben is megjelent a fertőzés
  28.02.2020 в 20:290

  Két újabb koronavírus fertőzésről számoltak be péntek délután a romániai egészségügyi hatóságok. Egy 45 éves Máramaros megyei férfit a kolozsvári, egy 38 éves Temes megyei nőt a temesvári járványkórházban kezelnek.

Összes hozzászólás: 0
avatar