Mentesítené az átlagbérnél kevesebbet keresőket a személyi jövedelemadó alól a Jobbik

Mentesítené az átlagbérnél kevesebbet keresőket a személyi jövedelemadó megfizetése alól a Jobbik – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter pártelnök-frakcióvezető.

Közölte, ezt országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik.
Az ellenzéki politikus szerint a 200 ezer forint alatti kereseteket akár havi 45 ezer forinttal is megemelhetné ez a lépés, amelynek éves költségeit évi 800 milliárd forintra becsülik. Hozzátette: a pénzt a “kormányzati korrupción”, stadionépítéseken, látszatberuházásokon lehetne megtakarítani.

Arról beszélt: az intézkedéssel mintegy kétmillió munkavállaló fizetésén javíthatnának. Lehetetlennek nevezte kijönni a minimálbér havi 107 ezer forintos nettó összegéből.

Jakab Péter kiemelte: a Jobbik “valódi néppártként” ideológiai kérdések helyett olyan ügyekkel kíván foglalkozni, amelyek az emberek mindennapi életét érintik, ezek közül is kiemelve a “megélhetési válság”, az alacsony fizetések problémáját.

Mondjuk ki: ma egy átlag magyar melós, ha beledöglik, se tud egyről a kettőre jutni, mert a saját kormánya megfojtja a rengeteg adóval – jelentette ki Jakab Péter.

A magyar kormány szégyenének nevezte, hogy a cseh, lengyel vagy a szlovák minimálbér 20-25 százalékkal előzi meg a magyart, így “a magyar dolgozók napi szintű megélhetési problémákkal küzdenek, és lényegében érdemi megtakarítás nélkül kénytelenek várni a gazdasági válságot”.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
alól, kevesebbet, személyi, átlagbérnél, Mentesítené, Jobbik, keresőket, jövedelemadó
  Leköszönt a Jobbik jelenlegi vezetősége
  25.01.2020 в 15:570

  A Jobbik leköszönő elnöke, Sneider Tamás a párt 22. tisztújító kongresszusán búcsúbeszédében hangsúlyozta, hogy a közösség számára véget ért a vészhelyzet időszaka, most pedig olyan vezetőre van szükség, aki jobb kommunikációs képességekkel segítheti a párt munkáját.

  Nagyinterjú Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével
  28.01.2020 в 12:230

  Jakab Péterrel, a Jobbik szombaton megválasztott elnökével beszélgetett az Alfahír a várható feladatokról, a párt politikájáról, az új pártigazgatóról, Dunaújvárosról, Gyurcsány Ferencről, és a várható támadásokról.

  Elbukott az impeachment – felmentették a vádak alól Trumpot
  06.02.2020 в 15:270

  Az amerikai szenátusban szerda este felmentették Donald Trump amerikai elnököt az ellene folytatott alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) keretében felhozott két vádpont – a hatalommal való visszaélés és a kongresszus akadályozása – alól, az elnök hivatalban marad – írja az MTI.

  Lejer Zoltán a Jobbik új pártigazgatója
  06.02.2020 в 15:170

  A Jobbik elnöksége szerdai ülésén Lejer Zoltánt, a párt Bács-Kiskun megyei regionális igazgatóját választotta meg pártigazgatónak – írja az Alfahir.

  A katonákat mentesítik a hiteltörlesztés alól Ukrajnában
  23.02.2020 в 22:110

  Az ukrán törvények lehetőséget biztosítanak a banki hitel ideiglenes szüneteltetésére a katonai szolgálat ideje alatt – közölte az Ukrán Nemzeti Bank sajtószolgálata csütörtökön.

Összes hozzászólás: 0
avatar