M1: Magyarországra látogat Ferenc pápa

Magyarországra látogat Ferenc pápa – számolt be az M1 aktuális csatorna szombat déli Híradójában egy vatikáni tudósító Twitter-bejegyzésére hivatkozva.

Az információ szerint a katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapjára, szeptember 20-ra érkezhet Magyarországra.
Az értesülést hivatalosan még nem erősítette meg a Vatikán, de az M1 más forrásból is úgy értesült, hogy ősszel várható a pápa magyarországi útja – tették hozzá.
Áder János államfő február 14-én a Vatikánban a közmédiának nyilatkozva számolt be arról, hogy Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából. A köztársasági elnök elmondta: azzal a szándékkal érkezett a Vatikánba, hogy meghívja és meggyőzze a Szentatyát, jöjjön el és vegyen részt a szeptember 13-20. között megrendezendő eucharisztikus világkongresszuson.

Az államfő érvei között szerepelt, hogy 100 éve vette fel Magyarország a diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, és 30 esztendővel ezelőtt újították azt meg. Kitért arra is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat 1996-ban.

Áder János kiemelte a találkozón, hogy Ferenc pápa tavalyi csíksomlyói látogatása rendkívül sikeres volt a hívek körében, és biztos, hogy hasonló szeretettel fogadnák a magyarországi hívek is.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Ferenc, pápa, látogat, Magyarországra
  Az ukrán miniszterelnök-helyettes Magyarországra látogat
  21.02.2020 в 14:310

  Remélhetőleg az ukrán miniszterelnök-helyettes márciusi magyarországi látogatásakor sikerül közelebb kerülni a megállapodáshoz az ukrajnai kisebbségi jogok ügyében, ugyanis a jelenlegi helyzet elfogadhatatlan és súlyosan jogsértő – jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön az ENSZ Közgyűlésének plenáris ülésén.

  Az amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Kijevbe látogat
  24.01.2020 в 23:090

  Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Kijevbe látogat – jelentette be pénteken kiadott közleményében Morgan Ortagus külügyi szóvivő. A közlemény szerint Pompeo Ukrajnából Fehéroroszországba, Kazahsztánba és Üzbegisztánba utazik.

  Kijevbe látogat Szíjjártó Péter
  07.02.2020 в 00:350

  Február 7-én Kijevbe látogat Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, írja a korrespondent.net.

  Tehervagonban ment volna a cigaretta Magyarországra
  21.02.2020 в 14:200

  A csempészcigarettát vasérc közé rejtve találták meg a szalókai vasúti határátkelőhely munkatársai.

Összes hozzászólás: 0
avatar