Lezárták a déli határnál lévő tranzitzónát a koronavírus miatt

Lezárták a Magyarország déli határán lévő tranzitzónát a koronavírus miatt. A lépéssel a hatóságok arra reagáltak, hogy Törökország már nem tartja vissza az Európába igyekvő menekülteket – írja az EuroNews.

A kormányfő belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György szerint a bevándorlók nagy része ma már nem Szíriából, hanem a koronavírus gócpontjának számító Iránból, vagy Iránon keresztül Afganisztánból és Pakisztánból érkezik. A tranzitzóna lezárására ezért elsősorban a bent lévő 300 ember védelme miatt van szükség, állítja a politikus.

Bakondi azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország senkit sem fog beengedni a határon. A menekülteknek azt üzente, hogy erre nem vezet út, ezért nem is érdemes próbálkozniuk.

Magyarországon továbbra sincs koronavírus-fertőzött. A betegséggel foglalkozó operatív törzs tájékoztatása szerint eddig 125 embernél végezték el a vírustesztet, de mindannyiuknál negatív lett az eredmény. A repülőtereken már majdnem ötezer, a közúti határátkelőknél pedig négyszáz ember esett át szűrésen amiatt, hogy a vírus által érintett helyről érkezett.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
határnál, déli, miatt, koronavírus, lévő, Lezárták, tranzitzónát
Összes hozzászólás: 0
avatar