Letartóztattak két mentősofőrt, mert álhíreket terjesztettek a koronavírusról Kazahsztánban

A kazah hatósági források csütörtökön közölték, hogy letartóztattak két mentőautósofőrt, mert álhíreket terjesztettek a koronavírusról.

„Valahol hallottak valamit, és elkezdték terjeszteni” – mondta újságíróknak az almati rendőrség szóvivője, Szergej Nyeznajev, hozzátéve, hogy az álhíreket a mentősök a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatáson keresztül osztották meg másokkal.

Nyeznajev leszögezte: a híreszteléseknek utánajártak és megcáfolták.

A közép-ázsiai országban az álhírek terjesztése akár egy év börtönbüntetést is jelenthet.

Szerdán a Kínával szomszédos Kazahsztán válságmegelőzéssel foglalkozó tárcaközi bizottsága bejelentette, hogy az ország felfüggeszt mindenfajta, légi, közúti és vasúti utasközlekedést Kínával, és nem ad ki vízumot kínai állampolgároknak, megelőzendő a koronavírus terjedését az országban.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Kazahsztánban, koronavírusról, álhíreket, Letartóztattak, mentősofőrt, terjesztettek, Mert
  Kína-ellenes nyomásra buzdított Kazahsztánban Pompeo
  03.02.2020 в 02:260

  Az orosz és a kínai befolyás terjeszkedésétől óvott Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Kazahsztánban vasárnap.

  Nemzetiségi alapú tömegverekedés volt Kazahsztánban, többen meghaltak
  10.02.2020 в 15:590

  Tömegverekedés volt egy kazahsztáni faluban, Maszancsiban péntek éjjel, nyolcan életület vesztették. Több százan vettek részt a csetepatéban, amelynek a rendőrség és a nemzeti gárda vetett véget – közölte szombaton a belügyminisztérium. A rendbontásról videók is készültek.

  Egy ukrán nő nem hajlandó elhagyni Vuhant, mert a kutyáját nem akarják vele együtt evakuálni
  25.02.2020 в 21:500

  A kínai Hupej tartomány központja, Vuhan város volt a lassan világjárvánnyá váló koronavírus-fertőzés forrása. A legtöbb ország az utóbbi hetekben evakuálta állampolgárait a városból, ahol járványügyi szempontból a legsúlyosabb a helyzet az egész világon. Így tett Ukrajna is, viszont egy Vuhanban élő ukrán modell, Anasztaszija Zincsenko még mindig nem hagyta el a várost – írja a 444.hu.

  Álhírek és féligazságok terjednek a koronavírusról
  25.02.2020 в 22:070

  A fokhagyma nem véd meg az új típusú koronavírustól, a társállatok pedig nem terjesztik a fertőzést – egyebek közt ez tudható meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapján, amelynek egy új, Myth Busters című oldalán hadat üzentek a COVID-19-cel kapcsolatos „híreszteléseknek, féligazságoknak és álhíreknek”.

  Tavaszi virágok: Ne szedje, mert büntetik!
  27.02.2020 в 22:090

  A tavasz első hírnökei már megjelentek Kárpátalján, ám több tavaszi növény is szerepel Ukrajna Vörös Könyvében, amelyek leszakítása pénzbírsággal fenyeget – figyelmeztetett a Kárpátaljai Megyei Állami Ökológiai Szolgálat.

Összes hozzászólás: 0
avatar