Kreml: Putyin és Erdogan jövő héten Moszkvában találkozhat

Jövő héten Moszkvában találkozhat egymással a várakozások szerint Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője péntek este az Interfax hírügynökséggel.

“Most folyik a moszkvai csúcstalálkozóelőkészítése. Vagy március 5-én vagy 6-án lesz”

– mondta.
Korábban Erdogan azt hangoztatta, hogy legkésőbb március 5-én meg kívánja vitatni Putyinnal a Szíriában kialakult helyzetet.

A Kreml tájékoztatása szerint nap folyamán korábban török kérésre a két elnök telefonon megvitatta az idlíbi helyzetet. Putyin és Erdogan szükségesnek nevezte, hogy újabb intézkedéseket foganatosítsanak a helyzet normalizálására Északnyugat-Szíriában és megállapodott egy kettejük közötti mielőbbi csúcstalálkozó lehetőségének előkészítéséről.

A konfliktus különösen azt követően éleződött ki, hogy csütörtökön a szíriai légierő támadása következtében több mint 30 török katona életét vesztette az idlíbi feszültségcsökkentési övezetben, amire a török hadsereg légi és tüzérségi csapásokkal válaszolt.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
jövő, Moszkvában, Kreml:, találkozhat, héten, Erdogan, Putyin
  Az amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Kijevbe látogat
  24.01.2020 в 23:090

  Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Kijevbe látogat – jelentette be pénteken kiadott közleményében Morgan Ortagus külügyi szóvivő. A közlemény szerint Pompeo Ukrajnából Fehéroroszországba, Kazahsztánba és Üzbegisztánba utazik.

  Melegszik az idő a jövő héten
  26.01.2020 в 17:410

  Melegszik az idő a jövő héten, a hétvégén helyenként 10 foknál is melegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

  Ismét lehűl az idő a jövő héten
  03.02.2020 в 14:450

  A jövő héten ismét lehűl az idő, helyenként napközben is csak plusz 1 fokig melegszik a levegő. Emellett változékony lesz az idő, esőre, hózáporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

  Változékony idő lesz a jövő héten
  23.02.2020 в 22:060

  Változékony lesz az idő a jövő héten: napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

  Putyin megkegyelmezett a kábítószer-csempészet vádjával elítélt izraeli nőnek
  30.01.2020 в 12:270

  Megkegyelmezett Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a kábítószer-csempészésért hét és fél év börtönre ítélt izraeli Naama Iszakárnak.

Összes hozzászólás: 0
avatar