Koronavírus: újabb 38 halott Kínában

Már 170 áldozatot szedett az országban a járvány. Tibetben is van már egy beteg.

Egy nap alatt, szerda estére további 38-cal emelkedett Kínában a koronavírus okozta járvány halottainak száma, és Tibetből is jelentettek egy megbetegedést, az elsőt.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság közlése szerint eddig 170-en hunytak el kórban. A bizonyítottan a koronavírustól fertőzött betegek száma kedd estéről szerda estére több mint 1700-zal, 7711-re nőtt. Közülük 1239 állapota válságos. A fertőzésgyanús eseteké 12 ezer felett van. Kínán kívül több mint húsz országban akad, de csak néhány koronavírusos beteg. Számuk összesen 70 körül van.

Csaknem négymilliárd dollárnyi jüan a járvány elleni kiadásokra

Kína csaknem négymilliárd dollárnyi jüant (1200 milliárd forintnyi összeget) különít el a járvány elleni kiadásokra – jelentette be csütörtökön a kínai pénzügyminisztérium. A pénznek biztosítania kell a koronavírus terjedésének megelőzését, a járvány kordában tartását – áll a közleményben.

A pénzügyminisztérium leszögezte, a közigazgatás minden pénzügyi szintjén biztosítani kell, hogy finanszírozási gond ne akadályozza a járvány elleni intézkedéseket, ugyanakkor észszerűbb gazdálkodásra szólított fel.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
halott, Kínában, Koronavírus:, ÚJABB
Összes hozzászólás: 0
avatar