Koronavírus - Oroszország lezárta távol-keleti határait

Elrendelte Oroszország távol-keleti határainak lezárását a koronavírus terjedésének megakadályozása jegyében csütörtökön Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök.

A kormányfő utasította Tatyjana Golikovát, a védekezésért felelős stábot irányító miniszterelnök-helyettest, hogy naponta tájékoztassa a lakosságot a járványhelyzetről és a foganatosított megelőző intézkedésekről.
Oroszország korábban csak a Kínával közös határát zárta le az autós és gyalogosforgalom elől, március 1-jéig. Péntektől a Moszkva és Peking közötti vasúti forgalmat is korlátozza.

Az orosz egészségügyi minisztérium csütörtökön közzétette a koronavírussal fertőzött személyek kezelésére ajánlott készítményeket, amelyek között van a HIV, a C típusú májgyulladás és a sclerosis multiplex ellen használt gyógyszerek. Ezek között szerepel a Rabavirin, a rekombináns interferon beta-1b és a Lopinavir/Ritonavir.

Korábban Gennagyij Onyiscsenko járványügyi orvos azt mondta, hogy mintegy 30 meglévő gyógyászati készítmény használható a koronavírus-fertőzöttek gyógyítására, köztük tucatnyi olyan, amelyekkel HIV-fertőzötteket kezelnek. Ő az Indinavirt és a Szakvinavirt említette meg alkalmazható gyógyszerként.

Az orosz egészségügyi minisztérium és a fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) ajánlatai szerint megelőző gyógyszeres kezelést kell biztosítani 48 órán belül mindenki számára, aki koronavírustól megbetegedett emberrel lépett érintkezésbe.

Oroszországban, ahol korábban az összes határátkelőhelyen megerősítették a járványügyi ellenőrzést, és eddig 184, az akut légügyi fertőzés tüneteit mutató embert vizsgáltak ki, eddig még nem találtak senkit, aki az új koronavírustól fertőződött volna meg.

Oroszország első, a moszkvai Puskin téren működő McDonald’s étterme csütörtökön visszavonta a péntekre meghirdetett akcióját, amelynek keretében a 30 évvel ezelőtti árakon, 3 rubelért adták volna a hamburgert. A rubel jelenleg mintegy 4,90 forintot ér.

Az orosz oktatásügyi minisztérium pénteken március 2-ig meghosszabbította az Oroszországban tanuló kínai diákok számára a téli tanítási szünetet.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
koronavírus, lezárta, Oroszország, határait, távol-keleti
Összes hozzászólás: 0
avatar