Két Srí Lanka-i pék miatt kitört a migránspánik egy erdélyi községben

Feszült a hangulat a Hargita megyei Gyergyóditróban, miután elterjedt a hír, hogy migránsokat telepítettek a községbe – írja a Maszol.ro portálra hivatkozva a 24.hu. A beszámoló szerint az erdélyi községben a lakók Facebookon szerveződnek, és tüntetni is akarnak.

Migránsmentes Ditrót akarunk. Nem fogjuk engedni, hogy elvegyék, ami a miénk

– nyilatkozta a Maszolnak egy gyergyóditrói nő.

A felfokozott hangulat annak köszönhető, hogy két Srí Lanka-i pékmestert alkalmaztak Ditrón, akik nem menekültek, hanem vendégmunkások. Azért érkeztek az országba, mert akárcsak Magyarországon, Romániában is nagy a munkaerőhiány.

Az érintett pékség tulajdonosa, Köllő Csaba portálnak elmondta, szerinte személyes konfliktus és rosszindulat állhat a vádak mögött. A vállalkozó emlékeztetett arra, hogy tíz éve működik a péksége, ezalatt megfordultak náluk többek között magyarországi, svájci pékmesterek is, de soha senkinek nem jutott eszébe migránsveszélyt kiáltani.

Nem letelepedni jöttek ide, család nélkül érkeztek, képzettek és az első tapasztalataink szerint megbízhatóak. A helyi munkaerő segítségére lehetnek abban, hogy tartsuk a megfelelő minőséget. Hivatalosan vállaltak nálunk munkát minden iratuk rendben van

– mondta el a két vendégmunkásról a tulajdonos.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
miatt, Lanka-i, migránspánik, kitört, erdélyi, községben
  Rendőrök is megsebesültek, és többtucatnyi embert őrizetbe vettek a Kínából evakuáltak miatt kitört ukrajnai zavargásban
  21.02.2020 в 18:360

  Kilenc rendőr megsebesült, és 24 embert őrizetbe vettek a hatóságok csütörtök este, amikor zavargásba torkollott a helybeliek tiltakozása egy kelet-ukrajnai településen amiatt, hogy a hatóságok falujuk szanatóriumában akarják elhelyezni el a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból elhozott 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt – hozta nyilvánosságra pénteken az ukrán belügyminisztérium.

  220 csomag cigaretta miatt vesztette el járművét
  24.01.2020 в 14:470

  220 csomag cigaretta miatt elkobozták 365 ezer hrivnya értékű járművét a határon egy ukrán állampolgárnak.

  Óriási kár érhette az ausztrál őslakosokat a tűzvész miatt
  26.01.2020 в 17:210

  Az ausztrál őslakosok több ezer történelmi helye és műemléke károsodhatott vagy pusztulhatott el az országot hónapok óta sújtó bozóttüzekben az őslakosok közösségei és régészek szerint.

  40 millió embernek tiltották meg az utazást a koronavírus miatt
  26.01.2020 в 17:300

  PEKING | Mintegy 40 millió ember mozgását korlátozzák Közép-Kínában az újfajta koronavírus okozta tüdőgyulladás-járvány megfékezése érdekében, ennyien laknak ugyanis összesen abban a 13 Hupej tartománybeli városban, amelyekben péntekig bizonytalan időre felfüggesztették a kifelé tartó közlekedést – derül ki a kínai sajtó pénteki tudósításaiból.

  Az EBESZ aggódik az ukrán sajtószabadság miatt
  26.01.2020 в 17:280

  Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, azaz az EBESZ sajtószabadságért felelős képviselője, Harlem Désir aggodalmát fejezte ki az ukrán kultuszminisztérium sajtótörvény tervezete miatt, közli a rubryka.com.

Összes hozzászólás: 0
avatar