Japán hadihajót küldött az Ómáni-öbölbe

Japán hadihajót küldött vasárnap az Ománi-öbölbe a kereskedelmi hajózás biztonságának szavatolására.

Az Egyesült Államok és Irán szembenállása miatt forrongó közel-keleti térségen halad át Japán olajimportjának 90 százaléka. A távol-keleti szigetország ezért a Takanami nevű rombolót küldte 200 fős legénységével a régióba. A Takanami várhatóan február végén érkezik meg az Ománi-öbölbe.

A helikoptert is hordozó hadihajó két P-3 Orion típusú tengerészeti felderítő repülőgéppel közösen fogja szavatolni a japán kikötők felé tartó kereskedelmi hajók biztonságát. Az egy évre tervezett – hivatalosan információszerzési – misszióban összesen 260 japán katona vesz részt. A romboló az ománi Szalála kikötőjét fogja használni készletfeltöltésre, míg a repülőgépek Dzsibutiból fogják végezni járőrtevékenységüket.

Az információszerző misszió rendkívüli jelentőségű, és közvetlenül kapcsolódik állampolgáraink életéhez. A Japán által felhasznált olaj 90 százaléka olyan területeken halad át, mint az Ománi-öböl. Ezt a térséget ütőérnek is nevezhetjük, amely életben tartja a japán állampolgárokat

— fogalmazott Abe Sindzó japán miniszterelnök a Takanami legénységének búcsúztató ceremóniáján, Jokoszuka kikötőjében.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Japán, hadihajót, Ómáni-öbölbe, küldött
  Avakov különleges erőket küldött Munkácsra
  08.02.2020 в 14:500

  A pénteki fegyveres összetűzés miatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezetettek be Munkácson – közölte a korresponden.net. Arszen Avakov pénteki rendeletével a kárpátaljai városba vezényelte a belügyminisztérium különleges műveleti egységét, valamint az Ukrán Nemzeti Gárdát. A belügyminiszter közölte, hogy a lövöldöző felkutatása és elfogása érdekében az illetékes hatóságok különleges intézkedéseket foganatosítottak a városban.

  Evakuálják az idős utasokat a japán partoknál veszteglő hajóról
  13.02.2020 в 15:270

  A japán hatóságok úgy döntöttek, hogy evakuálják a japán partoknál veszteglő, koronavírus megjelenése miatt karantén alá helyezett Diamond Princess üdülőhajó idős utasait.

  Koronavírus - Franciaország újabb repülőgépet küldött uniós állampolgárokért a kínai Vuhanba
  22.02.2020 в 15:330

  Franciaország egy újabb repülőgéppel 28 francia és 36 európai uniós állampolgárt hozott el az új koronavírus gócpontjából, a kínai Vuhanból, egyikük sem fertőzött. A járvány kezdete óta a harmadik ilyen francia repülőgép péntek délelőtt érkezett meg a párizsi Roissy repülőtérre.

Összes hozzászólás: 0
avatar