Fokozzák a rendőri jelenlétet Németország-szerte

Németország-szerte fokozzák a rendőri jelenlétet a lakosság védelme érdekében a hanaui támadás után – közölte Horst Seehofer német belügyminiszter pénteken Berlinben.


Az „érzékeny létesítmények” – köztük a mecsetek – fokozott védelmet élveznek majd, de a pályaudvarokra, a repterekre és a határokra is több rendőrt vezényelnek ki.

Seehofer szerint megvan a veszélye annak, hogy a hanaui vérengzést leutánozzák. A belügyminiszter úgy véli, hogy a szélsőjobboldal fokozott kockázati tényező Németországban.

„A hanaui támadás egyértelműen rasszista indítékú terrorcselekmény” – hangsúlyozta. „Néhány hónapon belül ez már a harmadik jobboldali terrorista merénylet” – folytatta.

„A szélsőjobboldali, antiszemita és rasszista fenyegetés nagyon magas Németországban” – mutatott rá a miniszter. Egy 43 éves férfi szerda este lövöldözni kezdett a Hessen tartományban található Hanau egyik vízipipabárjában, és megölt négy embert. Ezt követően autójával Kesselstadt városrészbe hajtott, ahol megtámadott egy vegyesboltot, és egy autóra is tüzet nyitott. Itt öt embert gyilkolt meg. Áldozatai kivétel nélkül migrációs háttérrel rendelkeztek.

A feltételezett elkövető a vérengzés után hazatért, megölte édesanyját, majd magával is végzett. Holtteste mellett egy lőfegyvert találtak, amelyet amatőr sportlövőként legálisan tartott.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Németország-szerte, rendőri, jelenlétet, Fokozzák
    Kijevben fokozták a rendőri készültséget
    20.02.2020 в 20:510

    A censor.net.ua tájékoztatója szerint az ukrán fővárosban fokozott rendőri készültséget léptettek életbe, amely a Majdanon hat éve történt véres események évfordulójának kapcsán várható rendezvények miatt vált indokolttá.

Összes hozzászólás: 0
avatar