Fogorvosi érzéstelenítés okozott agyhalált egy 4 éves gyermeknek

Agyhalál állt be annál a 4 éves gyermeknél, aki azt követően esett kómába, hogy egy fogorvosi beavatkozás elvégzéséhez általános érzéstelenítést kapott egy Pitești-i rendelőben – közölték a bukaresti Grigore Alexandrescu gyermekkórház illetékesei a Mediafax hírügynökséggel.


A gyermeket már csak a lélegeztetőgép tartja életben. Szülei jelenlétében az orvosok úgynevezett elektroenkefalográfia (EEG) vizsgálatot végeztek, ami alapján megállapították az agyhalált.

A bukaresti gyermekkórházba hétfő este szállították a gyermeket, aki kómába esett azt követően, hogy egy Pitești-i fogorvosi rendelőben általános érzéstelenítést kapott. Az egészségügyi minisztérium megállapította: a kabinet törvénytelenséget követett el, mert nem volt jogosult elaltatni a gyermeket, hiszen nem rendelkezik aneszteziológia és intenzív terápia részleggel.

Az Argeș megyei közegészségügyi intézet 20 ezer lejes bírságot rótt ki a rendelőre. Az Orvosi Kamara fogorvosi tagozata és a rendőrség is vizsgálódik az ügyben. Az Orvosi Kamara illetékesei úgy tudják, intravénás anesztéziát alkalmaztak, amit egy altatóorvos, nem fogorvos végzett.

Az általános érzéstelenítést végző Adrian Dinescu altatóorvos úgy nyilatkozott: minden protokollt betartott, és az adott altatószert már sokszor használta pácienseken.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Fogorvosi, agyhalált, éves, okozott, gyermeknek, érzéstelenítés
Összes hozzászólás: 0
avatar