Dubilet: kössék a prémiumot a GDP-hez

Dubilet azt ajánlja, kössék a prémiumokat a GDP növekedéséhez.

Dmitro Dubilet, a Miniszteri Kabinet minisztere jónak látná, ha az elnök, a miniszterelnök és a parlament szóvivője premizálását a GDP növekedésétől tennék függővé. Erről az Interfax Ukrajiná-nak adott interjújában beszélt. Elmondása szerint az elmúlt egy hétben azzal foglalkozott, hogy megvizsgálja, mihez lehetne kötni a juttatásokat úgy, hogy az a társadalom számára is elfogadható legyen. Arra jutott minden beosztás számára más mutatók alapján számolnák ki a jövedelmet. Például az ország első embereinek juttatása egyenes összeköttetésben lenne a GDP növekedésével.

A miniszterek esetében a negyedévi teljesítményüktől függne az összeg, míg a parlamenti képviselők esetében attól, milyen mértékben vettek részt az ülésszakokon, a bizottságok munkájában. Egyelőre kérdéses mi lenne az optimálisabb: ha a fix bér vagy a prémium aránya lenne magasabb.

A prémium ugyanis motiválja az embert, de a miniszter szerint a külföldi gyakorlat szerint ez az arány többnyire fordított, és míg a fix bér teszi ki a jövedelem 70 %-át, a prémium mindössze a 30 %-át. Igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kettő között, ígéri.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
prémiumot, kössék, Dubilet:, GDP-hez
Összes hozzászólás: 0
avatar