Az amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Kijevbe látogat

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Kijevbe látogat – jelentette be pénteken kiadott közleményében Morgan Ortagus külügyi szóvivő. A közlemény szerint Pompeo Ukrajnából Fehéroroszországba, Kazahsztánba és Üzbegisztánba utazik.

Az amerikai diplomácia irányítója január 29-én érkezik Londonba, ahol Boris Johnson kormányfővel és Dominic Raab külügyminiszterrel tárgyal. A közlemény szerint a megbeszélések célja a Washington és London közötti “különleges kapcsolatok” megerősítése, ezen belül a kereskedelmi kapcsolatok további mélyítése a Brexit után.

Kijevben Pompeo Ukrajna szuverenitásának és területi sérthetetlenségének amerikai támogatásáról cserél eszmét Volodimir Zelenszkij államfővel, Vadim Prisztajko külügyminiszterrel és Andrij Zahorodnyuk védelmi miniszterrel.

Minszkben Pompeo vendéglátója Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő és Vlagyimir Makei külügyminiszter lesz, majd az amerikai politikus Kazahsztánban és Üzbegisztánban folytat megbeszéléseket.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Londonba, külügyminiszter, héten, Kijevbe, jövő, amerikai, látogat
  Melegszik az idő a jövő héten
  26.01.2020 в 17:410

  Melegszik az idő a jövő héten, a hétvégén helyenként 10 foknál is melegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

  Kiderült: ezért jön az amerikai külügyminiszter Ukrajnába
  31.01.2020 в 01:180

  Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a hírek szerint azért látogat Kijevbe, hogy kifejezze Washington támogatja Ukrajna szuverenitását, területi integritását – közölte a korrespondent.net.

  Ismét lehűl az idő a jövő héten
  03.02.2020 в 14:450

  A jövő héten ismét lehűl az idő, helyenként napközben is csak plusz 1 fokig melegszik a levegő. Emellett változékony lesz az idő, esőre, hózáporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

  Kijevbe érkezik a dán külügyminiszter
  06.02.2020 в 15:220

  Jeppe Kofod ma Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszterrel tárgyal – értesült a korrespondent.net.

  Kijevbe látogat Szíjjártó Péter
  07.02.2020 в 00:350

  Február 7-én Kijevbe látogat Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, írja a korrespondent.net.

Összes hozzászólás: 0
avatar