Átvágott torokkal találták meg a Putyint bíráló bloggert egy francia hotelben

Imran Aliev keményen ostorozta az orosz és a csecsen elnököt. A megtorlás elől Franciaországig menekült, hiába.

Holtan találták a franciaországi Lille városában ,egy hotelben az ismert csecsen ellenzéki bloggert, Vlagyimir Putyin orosz és Rahman Kadirov csecsen elnök elszánt kritikusát. A gyilkosság még a múlt hétvégén történt,

a 44 éves Imran Aliev torkát elvágták, rendőrségi források pedig egyértelműen politikai indítékú bűncselekményről beszélnek

– írja a Business Insider.

A lap szerint az autoriter elnököket hangosan bíráló Aliev korábban Belgiumban is élt, ahol hatósági védelem alatt állt, Franciaországban azonban nem kapott ilyen jellegű biztosítást. Hogy miért utazhatott Lille-be, arra az újság nem tér ki, az viszont egyértelmű, hogy nem egyedül ment oda: elkísérte egy szintén csecsen állampolgárságú 35 éves férfi, akinek nyoma veszett a gyilkosság után. A francia hatóságok erős gyanúja szerint az útitárs az orosz katonai titkosszolgálat ügynöke lehetett, aki Imran Aliev likvidálását kapta feladatul; az ismeretlen férfi úti okmányait és adatait már megtalálták, bár a nyomozók kétlik, hogy azok valódiak lennének. A francia rendőrség a nyomozás érdekében nem számolt be eddig a történtekről, és nem árulják el a feltételezett tettes hol-és kilétét sem.

A Business Insider emlékeztet rá, hogy az orosz titkosszolgálati kivégző osztagok Nyugat-Európában is gátlás nélkül ölik meg, vagy próbálják megölni a Putyin-rendszer bírálóit, vélt és valós ellenségeit:legkevesebb 15 embert végeztek ki így, a Szergej és Julia Szkripalt célozó novicsok-mérgezésnek pedig egy kívülálló civil áldozata is volt.

Az orosz ügynököket a teljes nyilvánosság sem különösebben érdekli: egy iszlamista csecsen disszidenst fényes nappal, Berlin egyik közparkjában gyilkolt meg egy fejvadász, aki le is bukott, miközben fegyverétől, parókájától és biciklijétől próbált megszabadulni.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Átvágott, bíráló, bloggert, Putyint, találták, torokkal, hotelben, francia
Összes hozzászólás: 0
avatar