A koronavírus után felfedeztek egy új, eddig ismeretlen vírust Brazíliában

Egy eddig teljesen ismeretlen vírust találtak Brazíliában, a Yara-vírust – gyakorlatilag semmit sem tudnak még róla.


A Yara-vírus genetikai állománya annyira egyedülálló, hogy még a kutatókat is meglepte. A nevét pont ezért egy brazil mitológiában szereplő titokzatos szirénről kapta, hisz legalább olyan rejtélyes, mint a legendabeli természetfeletti lény – mind eredetét, mind törzsfaját homály fedi – írja a Science Alert.

A Yara-vírus nem óriásvírus, mérete mindössze 80 nanométer, génjeinek 90 százaléka azonban nem hasonlít egyetlen másik ismert génhez sem – ezek az úgynevezett árva gének.

Két szakértő 8500 nyilvánosan hozzáférhető genetikai adatbázist böngészett át, de csak 6 olyan gént találtak, ami más vírusok genomjában is jelen van.

A legfontosabb tudnivaló: az embereknek nem kell tartaniuk az új vírustól, az ugyanis csak amőbákat fertőz.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Brazíliában, eddig, vírust, után, ismeretlen, felfedeztek, koronavírus
  25 országban jelent meg eddig a koronavírus
  11.02.2020 в 14:070

  700 fölé emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma Kínában, van köztük két külföldi egy amerikai és egy japán is. A fertőzöttek száma megközelítette a 35 ezret. A tüdőgyulladással járó új kórokozó eddig 25 országban jelent meg. Németországban 14, Franciaországban 11 fertőzött van.

  Már kifejlesztettek egy gyorstesztet, amely kimutatja a koronavírust
  25.01.2020 в 21:370

  Már kifejlesztettek egy gyorstesztet, amellyel vérből ki lehet mutatni az új koronavírus okozta megbetegedést – közölte az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének igazgatója a Magyar Hírlappal.

  Ukrajna készül a koronavírus fogadására
  25.01.2020 в 21:370

  A Kínában terjedő új halálos vírus még nem jelent globális fenyegetettséget, ám az ukrán egészségügy már készül a kór ukrajnai megjelenésére, közölte az obozrevatel.com.

  40 millió embernek tiltották meg az utazást a koronavírus miatt
  26.01.2020 в 17:300

  PEKING | Mintegy 40 millió ember mozgását korlátozzák Közép-Kínában az újfajta koronavírus okozta tüdőgyulladás-járvány megfékezése érdekében, ennyien laknak ugyanis összesen abban a 13 Hupej tartománybeli városban, amelyekben péntekig bizonytalan időre felfüggesztették a kifelé tartó közlekedést – derül ki a kínai sajtó pénteki tudósításaiból.

  Ukrajnában még nem jelent meg a koronavírus
  27.01.2020 в 15:030

  A médiában terjedő rémhírek dacára Ukrajnában még egyetlen egy koronavírus okozta fertőzést sem mutattak ki, közli az ukrinform.ua.

Összes hozzászólás: 0
avatar