9 illegális migránst akart Ausztriába juttatni egy ukrán embercsempész

A rendőrök egy olasz hatósági jelzésű gépkocsi ukrán állampolgárságú vezetőjét fogták el, aki a gyanú szerint kilenc illegális migránst akart Ausztriába juttatni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai egy olasz honosságú gépjárművet ellenőriztek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján január 26-án 8 óra 55 perckor, az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Nagyszentjános térségében.

A gépkocsi utas- és csomagterében a sofőrön kívül további kilenc fő tartózkodott. A személyautó vezetője ukrán állampolgárságú volt, míg utasai szírnek vallották magukat az intézkedés során.

A kocsiban tartózkodók sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A rendőrök az elfogott kilenc szír állampolgárt – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az ukrán férfi elszámoltatása folyamatban van.

Kategória: Világból | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
embercsempész, migránst, illegális, Ausztriába
Összes hozzászólás: 0
avatar