Zelenszkij meneszteni készül a kormányfőt

Mint arról az nv.ua beszámol, Olekszij Honcsaruk, ukrán miniszterelnök kérdőre vonta az államfőt a várható menesztéséről szóló pletykákról.


A február 26-án lezajlott találkozón a kormányfő Volodimir Zelenszkijnek szegezte a kérdést, hogy igazak-e az elbocsátásáról szóló pletykák. Az elnök erre azt válaszolta, hogy minden az előre megbeszélt forgatókönyv szerint történik. Ezzel szemben a Nép szolgája soraiból származó hír szerint az elnök a kormány felfrissítésére készül, amely várhatóan két héten belül meg fog történni. Az elnöki hivatalban már arról beszélnek, hogy Honcsaruk csak helyettes kormányfő lesz, a miniszterelnöki széket pedig már felajánlotta az államfő Szerhij Tihipkónak, aki korábban a miniszterelnök helyetteseként, szociálpolitikai miniszterként is tevékenykedett, és a Régiók Pártja helyettes vezére is volt. A portál értesülése szerint nemcsak Tihibko pályázik a miniszterelnöki székre. Honcsaruk a médiának elmondta, az elnök nem közölte vele, hogy meneszteni készül. Ugyanakkor találkozott Tihipkóval, aki elismerte, hogy megbeszélést folytatott Zelenszkijjel.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
készül, kormányfőt, Zelenszkij, meneszteni
  Zelenszkij előléptette a feleségét
  16.01.2020 в 13:400

  Az ukrán államfő a feleségét tette meg annak a szervezetnek tagjává, amelyet eddig elődje, Petro Porosenko felesége vezetett, közli a gordonua.com.

  Zelenszkij két hetet adott az ukrán hatóságoknak, hogy kiderítsék, ki hallgatta le a kormányfőt
  17.01.2020 в 17:500

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a bűnüldöző szerveket, hogy két héten belül állapítsák meg, kik állnak Olekszij Honcsaruk miniszterelnök, valamint a kormány és a jegybank képviselői közti beszélgetés lehallgatása mögött – hozta nyilvánosságra pénteken az elnök hivatala.

  Az ukrán elnök úgy döntött: ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
  17.01.2020 в 22:240

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy döntött, hogy “ad még egy esélyt” Olekszij Honcsaruk miniszterelnöknek és kormányának, azzal a feltétellel, ha teljesítenek bizonyos feladatokat – tette közzé péntek este az államfő sajtószolgálata.

  Zelenszkij a kétes hírű ukrán hősökről
  21.01.2020 в 21:100

  A jewishnews.com.ua híre szerint az ukrán elnök a The Times of Israel-nek adott interjúban az olyan ukrán nemzeti hősökről beszélt, mint a fasisztákkal együttműködött Sztepan Bandera és Andrij Melnik.

  Zelenszkij csak ukránul szólaljon meg!
  23.01.2020 в 14:200

  Az obozrevatel.com írása szerint egyes szociológusok, mint például Irina Bekeskina, úgy vélekednek, hogy az ukrán elnök a nyilvánosság előtt csakis ukránul szólalhat meg.

Összes hozzászólás: 0
avatar