Zelenszkij kegyelmet gyakorolt

Volodimir Zelenszkij elnökké választását követően 2019 végéig közel száz személyt részesített közkegyelemben, tudatja a slovoidilo.ua.

A tájékoztató az elnöki hivataltól származik, amely szerint 2019. május 28-tól december 28-ig az ukrán államfő 97 alkalommal élt alkotmányos jogával és gyakorolt kegyelmet. Az elnöki megbocsátásban részesültek között van 11 nő és 86 férfi. Kilencvenen felmentést nyertek büntetésük végrehajtása alól, hét elítéltnek pedig enyhítette a kiszabott büntetését.

A hivatal nem adott választ azokra az újságírói kérdésekre, hogy voltak-e külföldiek a közkegyelemben részesültek között, vagy az ukrán-orosz fogolycsere érintettjei és donecki szakadárok. Volodimir Zelenszkij aláírta a rendelkezést a közkegyelem dolgában dönteni hivatott új összetételű bizottság felállításáról.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
kegyelmet, Zelenszkij, gyakorolt
  Zelenszkij előléptette a feleségét
  16.01.2020 в 13:400

  Az ukrán államfő a feleségét tette meg annak a szervezetnek tagjává, amelyet eddig elődje, Petro Porosenko felesége vezetett, közli a gordonua.com.

  Zelenszkij két hetet adott az ukrán hatóságoknak, hogy kiderítsék, ki hallgatta le a kormányfőt
  17.01.2020 в 17:500

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a bűnüldöző szerveket, hogy két héten belül állapítsák meg, kik állnak Olekszij Honcsaruk miniszterelnök, valamint a kormány és a jegybank képviselői közti beszélgetés lehallgatása mögött – hozta nyilvánosságra pénteken az elnök hivatala.

  Az ukrán elnök úgy döntött: ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
  17.01.2020 в 22:240

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy döntött, hogy “ad még egy esélyt” Olekszij Honcsaruk miniszterelnöknek és kormányának, azzal a feltétellel, ha teljesítenek bizonyos feladatokat – tette közzé péntek este az államfő sajtószolgálata.

  Zelenszkij a kétes hírű ukrán hősökről
  21.01.2020 в 21:100

  A jewishnews.com.ua híre szerint az ukrán elnök a The Times of Israel-nek adott interjúban az olyan ukrán nemzeti hősökről beszélt, mint a fasisztákkal együttműködött Sztepan Bandera és Andrij Melnik.

  Zelenszkij csak ukránul szólaljon meg!
  23.01.2020 в 14:200

  Az obozrevatel.com írása szerint egyes szociológusok, mint például Irina Bekeskina, úgy vélekednek, hogy az ukrán elnök a nyilvánosság előtt csakis ukránul szólalhat meg.

Összes hozzászólás: 0
avatar