Zelenszkij jóváhagyta a hadiipari megrendeléseket a következő három évre

Az ukrán elnök aláírta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) 2020 és 2022 közötti hadiipari megrendelésekre vonatkozó tervezetét, a dokumentum bizonyos részei titkosítottak.

A Volodimir Zelenszkij által aláírt dokumentum értelmében a kormány nem csökkentheti a jóváhagyott költségeket, biztosítania kell a prioritást élvező projektek finanszírozását, beleértve a rakétafegyverek fejlesztését is. Továbbá felszólították a kormányzatot, hogy ellenőrizzék az állami szerződések végrehajtását és a 2019-es védelmi kiadások felhasználását, továbbá foganatosítanak intézkedéseket a hűtlen kezelést elkövető tisztviselők elszámoltathatósága érdekében. A Miniszteri Kabinet június 1-jéig kapott határidőt arra, hogy benyújtsa a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsnak a hadiipar fejlesztéséről szóló stratégiát.

Egy törvénytervezet kidolgozását is sürgetik, amellyel lehetővé tenné a külföldi magántőke bevonását az ukrán hadiiparba. Sürgetik a szektor részvénytársasággá történő átalakítását és privatizálását.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
hadiipari, megrendeléseket, Három, évre, következő, Zelenszkij, jóváhagyta
  Zelenszkij előléptette a feleségét
  16.01.2020 в 13:400

  Az ukrán államfő a feleségét tette meg annak a szervezetnek tagjává, amelyet eddig elődje, Petro Porosenko felesége vezetett, közli a gordonua.com.

  Zelenszkij két hetet adott az ukrán hatóságoknak, hogy kiderítsék, ki hallgatta le a kormányfőt
  17.01.2020 в 17:500

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a bűnüldöző szerveket, hogy két héten belül állapítsák meg, kik állnak Olekszij Honcsaruk miniszterelnök, valamint a kormány és a jegybank képviselői közti beszélgetés lehallgatása mögött – hozta nyilvánosságra pénteken az elnök hivatala.

  Az ukrán elnök úgy döntött: ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
  17.01.2020 в 22:240

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy döntött, hogy “ad még egy esélyt” Olekszij Honcsaruk miniszterelnöknek és kormányának, azzal a feltétellel, ha teljesítenek bizonyos feladatokat – tette közzé péntek este az államfő sajtószolgálata.

  Zelenszkij a kétes hírű ukrán hősökről
  21.01.2020 в 21:100

  A jewishnews.com.ua híre szerint az ukrán elnök a The Times of Israel-nek adott interjúban az olyan ukrán nemzeti hősökről beszélt, mint a fasisztákkal együttműködött Sztepan Bandera és Andrij Melnik.

  Zelenszkij csak ukránul szólaljon meg!
  23.01.2020 в 14:200

  Az obozrevatel.com írása szerint egyes szociológusok, mint például Irina Bekeskina, úgy vélekednek, hogy az ukrán elnök a nyilvánosság előtt csakis ukránul szólalhat meg.

Összes hozzászólás: 0
avatar