Zelenszkij ellen fordult a parlament

Az ukrán parlament nem támogatta az államfő hatalmának kiterjesztését lehetővé tévő törvényjavaslatot, közli a fakty.ua.

Az ukrán honatyák korábban előre jelezték, hajlandóak megszavazni, hogy 300 fősre csökkentsék a parlamenti képviselők számát.

A keddi ülésükön azonban nem voltak hajlandók igent mondani arra az alkotmánymódosító jogszabályra, amely az elnöki jogkör nagyobbítását tette volna lehetővé.

Ha elfogadják az indítványt, úgy az elnök egyedüli joga lett volna a Nemzeti Korrupció Ellenes Hivatal (NABU) és az Állami Nyomozó Iroda (DBR) vezetőinek kinevezése és elbocsátása.

Az Alkotmány 106. cikkének módosítása kérdésben heves vita alakult ki.

A házelnök, hogy mentse a helyzetet, javasolta a tervezet további átdolgozását és 30 nap múltán történő újra tárgyalását. Dmitro Razumkov javaslata ellenére a testület nem támogatta az elnöki hatalmat kiterjesztő alkotmány módosítást, a 214 igen szavazat kevésnek bizonyult.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
fordult, parlament, Zelenszkij, ellen
  Zelenszkij előléptette a feleségét
  16.01.2020 в 13:400

  Az ukrán államfő a feleségét tette meg annak a szervezetnek tagjává, amelyet eddig elődje, Petro Porosenko felesége vezetett, közli a gordonua.com.

  Zelenszkij két hetet adott az ukrán hatóságoknak, hogy kiderítsék, ki hallgatta le a kormányfőt
  17.01.2020 в 17:500

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a bűnüldöző szerveket, hogy két héten belül állapítsák meg, kik állnak Olekszij Honcsaruk miniszterelnök, valamint a kormány és a jegybank képviselői közti beszélgetés lehallgatása mögött – hozta nyilvánosságra pénteken az elnök hivatala.

  Az ukrán elnök úgy döntött: ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
  17.01.2020 в 22:240

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy döntött, hogy “ad még egy esélyt” Olekszij Honcsaruk miniszterelnöknek és kormányának, azzal a feltétellel, ha teljesítenek bizonyos feladatokat – tette közzé péntek este az államfő sajtószolgálata.

  Zelenszkij a kétes hírű ukrán hősökről
  21.01.2020 в 21:100

  A jewishnews.com.ua híre szerint az ukrán elnök a The Times of Israel-nek adott interjúban az olyan ukrán nemzeti hősökről beszélt, mint a fasisztákkal együttműködött Sztepan Bandera és Andrij Melnik.

  Zelenszkij csak ukránul szólaljon meg!
  23.01.2020 в 14:200

  Az obozrevatel.com írása szerint egyes szociológusok, mint például Irina Bekeskina, úgy vélekednek, hogy az ukrán elnök a nyilvánosság előtt csakis ukránul szólalhat meg.

Összes hozzászólás: 0
avatar