Zelenszkij csak ukránul szólaljon meg!

Az obozrevatel.com írása szerint egyes szociológusok, mint például Irina Bekeskina, úgy vélekednek, hogy az ukrán elnök a nyilvánosság előtt csakis ukránul szólalhat meg.

A szociológus szerint Volodimir Zelenszkij a nyilvánosság előtt nem szólalhat meg oroszul, az ország népéhez csakis ukránul beszélhet. Ezt nemcsak a hatályos törvény teszi szükségessé, hanem az orosz nyelvről készült országos felmérések is. Ezek szerint ugyanis a megkérdezettek 80 százaléka véli úgy, hogy az állami köztisztviselők a munkahelyükön kizárólag ukránul kell, hogy beszéljenek. Márpedig az elnök állami közszolga.

A szabadidejében, magánemberként azt a nyelvet használhatja, amelyiket akarja, de akár oroszul is társaloghat a cimboráival. Ukrajna déli, keleti régióiban, sőt Kijevben is a lakosság előszeretettel beszél ukránul és oroszul is.

Bekeskina ugyanakkor Zelenszkijjel kapcsolatban megjegyezte, nem volt szerencsés, hogy az elnök újévi köszöntőjében az ukránon kívül más nyelveken is megszólalt.

Sokakban ellenszenvet váltott ki, hogy orosz és magyar mondatokat szőtt a beszédébe.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 30 | Forrás:
Zelenszkij, ukránul, csak, szólaljon, meg!
  Zelenszkij előléptette a feleségét
  16.01.2020 в 13:400

  Az ukrán államfő a feleségét tette meg annak a szervezetnek tagjává, amelyet eddig elődje, Petro Porosenko felesége vezetett, közli a gordonua.com.

  Zelenszkij két hetet adott az ukrán hatóságoknak, hogy kiderítsék, ki hallgatta le a kormányfőt
  17.01.2020 в 17:500

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a bűnüldöző szerveket, hogy két héten belül állapítsák meg, kik állnak Olekszij Honcsaruk miniszterelnök, valamint a kormány és a jegybank képviselői közti beszélgetés lehallgatása mögött – hozta nyilvánosságra pénteken az elnök hivatala.

  Az ukrán elnök úgy döntött: ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
  17.01.2020 в 22:240

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy döntött, hogy “ad még egy esélyt” Olekszij Honcsaruk miniszterelnöknek és kormányának, azzal a feltétellel, ha teljesítenek bizonyos feladatokat – tette közzé péntek este az államfő sajtószolgálata.

  Zelenszkij a kétes hírű ukrán hősökről
  21.01.2020 в 21:100

  A jewishnews.com.ua híre szerint az ukrán elnök a The Times of Israel-nek adott interjúban az olyan ukrán nemzeti hősökről beszélt, mint a fasisztákkal együttműködött Sztepan Bandera és Andrij Melnik.

  Szakembereket keres a Nép Szolgája
  25.01.2020 в 15:570

  Az ukrán elnök csapatában nincs olyan kellően képzett szakember, aki a kulturális örökség állami felügyelősége és a műemlékvédelmi szolgálat élére állna, áll a korrespondent.net hírében.

Összes hozzászólás: 0
avatar