Vesztegzár a Diamond Princess-en

A világot fenyegető koronavírus első ukrán fertőzöttjei egy turistákat szállító óceánjárón tartózkodnak, áll az obozrevatel.com információjában.


A hajó 3700 utassal a fedélzetén január 21-én indult világkörüli útjára. A személyzet tagjai között van 25 ukrán állampolgár, akik közül ketten fertőződtek meg. Jelenleg elkülönítve ápolják őket, s ha minden jól alakul, még 14 napot lesznek kénytelenek lábadozni.

Az óceánjárón a honkongi kikötést követően kezdődtek a bajok. Az egyik utas betegen tért vissza a városnézésből. Az orvosok megállapították, hogy elkapta a koronavírust. A hajót ezt követően sehol nem engedték kikötni. Végül Yokohamában vethetett horgonyt, de elrendelték a teljes vesztegzár alá helyezését.

A hajóról senki nem szállhat partra, és a fedélzetre sem mehet fel senki. Közben már 136-ra nőtt a fertőzöttek száma. Az utasok rövid időre hagyhatják csak el a kajütjeiket és nem érintkezhetnek, nem beszélgethetnek egymással, nem használhatják a felvonókat és kötelező védőmaszkot viselniük. A hajót üzemeltető társaság kártérítést ígért az utazás kényszerű megszakítása miatt.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Vesztegzár, Princess-en, Diamond
    Az EU támogatja a Diamond Princess európai utasainak hazaszállítását
    20.02.2020 в 15:080

    Az Európai Unió támogatja az európai utasok hazaszállítását Japánból, miután letelt a Diamond Princess brit-amerikai üdülőhajón február elején a tüdőgyulladást okozó COVID-19 koronavírus miatt elrendelt karantén – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Összes hozzászólás: 0
avatar