Végveszélyben az ukrajnai nyugellátás

Az obozrevatel.com fejtegetése szerint Ukrajnában végveszélybe került a nyugellátás, mivel az idén a Nyugdíjalap hiánya meghaladhatja a 172,5 milliárd hrivnyát.

A portál írása szerint a baj egyik fő forrása az ország korszerűtlen és alacsony hatásfokú nyugdíjrendszerében keresendő. Komoly problémákat okoz, hogy a munkaadók zömmel csak minimálbért fizetnek hivatalosan az alkalmazottaknak, a fizetés nagyobb hányadát pedig borítékban folyósítják. Az sem megnyugtató, hogy évente 170,7 ezerrel fogy a lakosság, és a demográfiai adat nem tartalmazza az országból elvándorlók tízezreit. A számítások szerint ilyen tempóval 218 év múlva teljesen kihalnak az ukránok.

Az írás szerint a Nép szolgái tehettek volna valamit a helyzet romlásának lassításáért, de nem tettek semmit. Sőt, olyan jogszabályokat alkottak rövid regnálásuk alatt, amelyek tovább rontják a helyzetet. Ilyen törvény az illegális munkaerőt alkalmazó cégekkel szembeni bírságok nevetséges mértékűre zsugorítása.

Hasonlóan komédiába illő a minimálbér 4273-ról 4723 hrivnyára történt emelése.

Holott korábbi ígéreteiben a kormánypártiak még legkevesebb 5000 hrivnyás emelést ígértek. Ezzel aligha lehet kiemelni az árnyékból a borítékban fizetett jövedelmeket, és a Nyugdíjalap sem fog több bevételhez jutni.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
ukrajnai, nyugellátás, Végveszélyben
Összes hozzászólás: 0
avatar