Ukrán oligarcha vette meg a föld legdrágább ingatlanját

A világ egyik legdrágább villáját vásárolta meg a francia Riviérán Ukrajna egyik leggazdagabb embere, Rinat Ahmetov, aki állítólag 200 millió eurót fizetett az ingatlanér a Campari Group olasz cégnek.

A legfrissebb információk szerint az oligarcha jócskán áron alul jutott hozzá a mesés birtokhoz, ugyanis négy éve még 1 milliárd euróért hirdették meg a francia Rivierán magasodó, 1830-ban épült Villa Les Cédres.

És miért kerül ennyibe, először is meg kell jegyezni, hogy a kastély a Côte d’Azur-ön belül is, annak legszebb pontjaként emlegetett Saint-Jean-Cap-Ferrat félszigeten található. A kastélyban 1865 és 1909 között II. Leopold belga király lakott. Emellett a ház mérete és felszereltsége sem szokványos. Az épületben 14 hálószoba és egy bálterem is van, de tartozik hozzá egy kápolna és egy 50 méteres úszómedence is. Ezeken túl egy 30 ló befogadására alkalmas istálló is az épület része.

Ami azonban tényleg felbecsülhetetlen, az a 15 hektáros parkhoz tartozó 20 trópusi üvegház, összesen 15 000 különleges trópusi növényfajjal. Ez egyébként Európa legnagyobb trópusi növénygyűjteménye, ami magánkézben van.

Ahmetov nem először vásárol méregdrága ingatlant, 2007-ben 135,4 millió fontot fizetett egy Londoni lakásért, akkor az volt a világ legdrágább lakása.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
vette, oligarcha, ingatlanját, legdrágább, ukrán, föld
Összes hozzászólás: 0
avatar