Ukrajnára befektetések lavinája zúdulhat

Volodimir Zelenszkij az ukrán-török gazdasági fórumon jelentette ki, hogy Ukrajnát hamarosan befektetések lavinája fogja elárasztani, írja a nv.ua.

Az ukrán államfő szerint Ukrajna mára egy stabil lábakon álló és megbízható hatalmas lehetőségeket kínáló piaccal rendelkező országgá vált. Itt mára minden lehetőség és feltétel adott arra, hogy beinduljanak a bel- és külföldi beruházások. Ukrajnában megerősödött és állandósult a gazdasági fellendülés, évről évre javul a makrogazdasági mutató, nő a GDP, visszaszorult az infláció. Minden a fenntartható fejlődést támasztja alá.

A fórumon Redzsep Tajjip Erdogan török elnök barátjának nevezve Zelenszkijt kifejtette, hogy országa kész javítani a kapcsolatokat Ukrajnával. 2023-ig a jelenlegi 4 milliárd dollárról 10 milliárdra növelik az árucsere forgalmat. Közölte továbbá, hogy a török befektetők máris jelen vannak az ukrán gazdaságban, a beruházások értéke meghaladja a 3 milliárd dollárt. Hozzátette, hogy dollár helyett nemzeti valutában volna célszerű a kölcsönös elszámolás az árfolyam változások nyomása alóli mentesülés érdekében.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
lavinája, befektetések, Ukrajnára, zúdulhat
Összes hozzászólás: 0
avatar