Ukrajnában válság helyzetben van a tanárképzés

Az ukrán oktatási reformban komoly hiányosságokat fedeztek fel a parlamenti képviselők. Inna Szovszun, az oktatási kérdésekkel foglalkozó parlamenti bizottság tagja szerint válságba került a tanárképzés, írja az obozrevatel.com.

A képviselő szerint az oktatási reform elsősorban a tárgyi feltételekre fókuszál, ám megfeledkezett arról, hogy megfelelő tudású és felkészültségű tanárok oktassák az iskolákban a gyerekeket. Az a szomorú állapot alakult ki az ukrán felsőfokú oktatásban, hogy a tanárképzői szakokra azok a felvételizők jutnak be, akiket az emelt szintű érettségin elért alacsony pontszámaik miatt sehol másutt nem vettek fel.

A képviselő eloszlatta azt a mítoszt is, hogy az évek során szerzett szakmai tapasztalatokkal javul a szaktanárok tudásszintje. Megfogalmazása szerint rengeteg olyan „tapasztalt” tanár dolgozik az ukrajnai iskolákban, akikhez soha nem engedné közel a gyermekeit. Inna Szovszun képviselő társaival közösen úgy véli, aligha fog működni az új ukrán iskola projekt, ha nem lesznek hozzá megfelelően képzett tanárok.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
tanárképzés, Ukrajnában, helyzetben, válság
Összes hozzászólás: 0
avatar