Ukrajnában legalizálni akarják a fegyverviselést

A belügyi tárcánál elárulták a részleteit annak a törvénytervezetnek, amely lehetővé tenné az ukrán állampolgárok számára a legális fegyverviselést, írja a yaizakon.com.ua.


A minisztériumi tájékoztató szerint a tárca kész együttműködni a fegyverkereskedelem ellenőrzésében a nemzetközi instanciákkal. Az elképzelésekről Szerhij Honcsarov a belügyminiszter helyettese számolt be. Elmondása szerint évtizedek óta fennálló probléma Ukrajnában a törvényes és a törvénytelen fegyverviselés törvény általi pontosítása, a fegyverkereskedelem szabályozása.

A meglévő jogszabályok sokszor nem fogalmaznak egyértelműen, a törvénycikkek ellentmondásosak, ezért most olyan jogszabályt készítenek elő, amely kiküszöbölné a hiányosságokat, az európai jogviszonyhoz igazítaná az ukrajnai fegyverhasználat és viselés törvényi előírásait. Ha pontos és konkrétan megfogalmazott paragrafusok lesznek, egyértelművé válnak a játékszabályok, az ellenőrzés és a nyilvántartás is egyszerűbbé válik, állítja a miniszter helyettes.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
akarják, fegyverviselést, Ukrajnában, legalizálni
Összes hozzászólás: 0
avatar