Ukrajnában jelentősen drágul a diplomaszerzés

Urajnai főiskolákon, egyetemeken való továbbtanulás eddig is jelentős anyagi megterhelést jelentett a családok számára. Mostantól azonban a korábbinál is jóval többet kell majd fizetni, ha a fiatal diplomás szaktudásra akar szert tenni, írja az obozrevatel.com.

Még négy hónap van Ukrajnában a felvételi kampány kezdetéig, de az egyetemekre, főiskolákra jelentkezni kívánók már értesülhetnek a számukra kellemetlen meglepetésről. 2020-ban az oktatási tárca harminc, a fiatalok körében népszerű szakágban közel harmadával emelte a fizetett helyeken a tandíjat.

A szaktárca tájékoztatója szerint meghúzták a tandíjak alsó határát, amely 20-30 százalékkal van felette a korábbinak. Egyebek között olyan karokon kerül többe az éves tandíj, mint a bölcsész, a közgazdasági, a pszichológia, az újságírói vagy a nemzetközi kapcsolatok és a jogtudományi. Ha a múlt évben még legkevesebb 18 ezer hrivnya volt az éves tandíj a nemzetközi kapcsolatok és az újságírói karokon, mostantól ez az összeg nem lehet kevesebb 23 ezer, illetve 25 000 hrivnyánál.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
drágul, Ukrajnában, diplomaszerzés, jelentősen
Összes hozzászólás: 0
avatar