Ukrajnában halálos áldozata is van az ítéletidőnek

Ukrajnában kedd délelőttre 504-re emelkedett a viharkárok miatt áramszolgáltatás nélkül maradt települések száma, írja az országos katasztrófavédelem tájékoztatója alapján a zik.ua.


Az ország 12 megyéjében (Kárpátalját kivéve) hatalmas károkat okozott az orkán erejű szél. Az ítéletidő már emberéletet is követelt. Odesszában halálra zúzott egy nőt a kidőlő fa. Ezen kívül 6 súlyos sérültje is van az elemek támadásának. A legtöbb bajt Herszonban, Kropivnickijben, Ivano-Frankivszkban okozta a vihar.

A szél megrongált 56 lakóházat és 93 szociális intézményt. A katasztrófavédelem egységeit kedd délelőtt 211 helyre riasztották kidőlt fák, leszaggatott elektromos vezetékek miatt. Ivano-Frankivszk megyében iskolásokat szállító autóbuszra dőlt egy hatalmas fa. Az utasok szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedtek. Mikolajiv megyében az orkán elsodorta egy katonai kiképző tábor sátrait. A sátrakba elszállásolt kiskatonák fedél nélkül maradtak. A tájékoztató szerint hozzáláttak a körlet létesítményeinek újjáépítéséhez.

Az ukrán katasztrófavédelem tájékoztatója szerint az ítéletidő továbbra sem hagyja el Ukrajnát, a széllökések helyenként meghaladják a 38 m/sec erősséget. E miatt újabb károkra kell számítani.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Halálos, áldozata, Ukrajnában, ítéletidőnek
Összes hozzászólás: 0
avatar