Új hitelprogram indul vállalkozóknak

Az állami tulajdonban lévő bankok is csatlakozhatnak a kis- és középvállalkozások számára elérhető kölcsönök nyújtására irányuló állami programhoz, amelyet Volodimir Zelenszkij elnök január 21-én hagyott jóvá.

Erről Olekszij Honcsaruk beszélt az állami vállalatok és bankok vezetőivel való találkozóján. A miniszterelnök elmondta, február 1-jén indul a program, melynek célja, hogy ösztönözze a vállalkozások fejlődését Ukrajnában. Az állam megtéríti a bankoknak a megfizethető hitelek kamatláb-különbségét.

Maga a hitelezési program lehetővé teszi, hogy a vállalkozó 1,5 millió hrivnyát vegyen fel, amit öt év alatt, 5 %-os kamattal kell megtérítenie, amennyiben évi 25 milliós bevétellel rendelkezik és legalább két új munkahelyet teremt. 7 %-os kamatra azok a 25 milliós bevétellel rendelkező vállalkozások kérhetnek kölcsönt, akik nem teremtenek új munkahelyeket, de amennyiben mégis felvesznek valakit, azok számára minden új munkavállalóként 0,5 %-kal csökkentik a kamat mértékét. 50 millió hrivnyás bevétel mellett 9 %-os kamattal kell számolni.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 23 | Forrás:
hitelprogram, indul, vállalkozóknak
Összes hozzászólás: 0
avatar