Tüntetésre készülnek az ukrán vadászok

Nagyszabású demonstrációra készülnek az ukrajnai vadásztársaságok, közli az ubr.ua.


A március 18-ra meghirdetett tiltakozó megmozduláson azért akarják hangjukat hallatni a vadászok, mert az ukrán parlament elé került négy törvénytervezet értelmében Ukrajnában betiltanák a vadászatot.

A tüntetés szervezői szerint a jogszabály tervezetek megfosztanák a vadásztársadalmat attól, hogy európai színvonalra emeljék a vadgazdálkodást, és gyakorlatilag olyan feltételeket szabnának a hazai vadászok számára, amelyek teljesíthetetlenek és gyakorlatilag a vadászat betiltását eredményezik. A 0870 számú tervezet például a vadászpuskák tulajdonosai számára lehetetlenítené el a fegyver használatát.

A szervezők szerint a vadászat a leghatékonyabb módja a természet egyensúlya megőrzésének. A természetvédők és az állatbarátok azonban máris felemelték hangjukat a tervezett demonstráció ellen. Ők úgy vélik, nagyon is helyénvaló a fegyverhasználat és a vadászat feltételeinek szigorítása. A vadásztársaságok többségében ugyanis vadgazdálkodás címszó alatt a vadállomány mértéktelen pusztítása zajlik.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
ukrán, készülnek, vadászok, Tüntetésre
Összes hozzászólás: 0
avatar