Továbbra is kérdőjeles a megszállt területeken élők nyugellátása

Az el nem fogadott törvénytervezet értelmében a megszállt területeken élő nyugdíjasok egy általuk megnevezett Ukrajna területén élő közvetítő személyen keresztül juthattak volna hozzá az őket megillető ellátáshoz.

Szerdán került első olvasatban az ukrán parlament elé a kormánypárt által benyújtott tervezet. Amelyet 184 képviselő támogatott a 350 fős parlamentben, a tervezet átdolgozására 314 képviselő szavazott igennel.

A Nép szolgája parlamenti képviselője, a szociálpolitikai bizottság elnöke, Halina Tretyakova korábban a tervezettel kapcsolatban közölte, hogy a jogszabály lehetővé tenné, hogy a megszállt területeken élő nyugdíjasok egy általuk megbízott Ukrajna területén élő közvetítő személyen keresztül juthatnának hozzá a nyugdíjhoz.

Ehhez a nyugdíjasnak Ukrajna területén közjegyzői okiratban kéne nyilatkoznia, ugyanis a megszállt területen tevékenykedő közjegyzőkben nem bízik meg Kijev. Hozzátette, erre azért van szükség, mert nincs lehetőség, hogy az ukrán nyugellátást a megszállt területeken kapják meg a nyugdíjasok.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
kérdőjeles, megszállt, továbbra, nyugellátása, területeken, élők
Összes hozzászólás: 0
avatar