Százmilliókat keresett a korona víruson Zelenszkij tanácsadója

Mihail Csapliga politológus, társadalmi aktivista kiderítette, hogy Volodimir Zelenszkij tanácsadója 224 millió hrivnyát keresett azzal, hogy védőmaszkokkal üzérkedett, írja a hvylya.net.

Az aktivista állítása szerint Mihail Raduckij, aki az elnök tanácsadója és a parlament egészségügyi bizottságának vezetője alaposan visszaélt a koronavírus okozta pánikhelyzettel, és saját beosztásával. A hivatalnok húszmillió darab védőmaszkot rendelt az azokat gyártó harkivi üzemben és az azokat gyártó másik vállalatnál, amivel gyakorlatilag felvásárolta az ukrajnai patikák számára készült valamennyi védőmaszkot, összesen 28 millió darabot.

Az egészre 36 millió hrivnyát fektetett be. Majd az egész tételt eladta Kínának. Az üzleten 224 millió hrivnyát keresett. Az ukrán állampolgárok közben hiába járják a gyógyszertárakat, mert azokban hiánycikk lett a védőmaszk.

A helyzetet kihasználják az ügyeskedők is, akik a meglévő patikai készleteket felvásárolva az eredeti ár többszöröséért árulják feketén az eszközt. Sok patikában maguk az alkalmazottak is ezzel a módszerrel egészítik ki saját keresetüket.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Százmilliókat, tanácsadója, víruson, Zelenszkij, korona, keresett
  Zelenszkij előléptette a feleségét
  16.01.2020 в 13:400

  Az ukrán államfő a feleségét tette meg annak a szervezetnek tagjává, amelyet eddig elődje, Petro Porosenko felesége vezetett, közli a gordonua.com.

  Zelenszkij két hetet adott az ukrán hatóságoknak, hogy kiderítsék, ki hallgatta le a kormányfőt
  17.01.2020 в 17:500

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasította a bűnüldöző szerveket, hogy két héten belül állapítsák meg, kik állnak Olekszij Honcsaruk miniszterelnök, valamint a kormány és a jegybank képviselői közti beszélgetés lehallgatása mögött – hozta nyilvánosságra pénteken az elnök hivatala.

  Az ukrán elnök úgy döntött: ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
  17.01.2020 в 22:240

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy döntött, hogy “ad még egy esélyt” Olekszij Honcsaruk miniszterelnöknek és kormányának, azzal a feltétellel, ha teljesítenek bizonyos feladatokat – tette közzé péntek este az államfő sajtószolgálata.

  Zelenszkij a kétes hírű ukrán hősökről
  21.01.2020 в 21:100

  A jewishnews.com.ua híre szerint az ukrán elnök a The Times of Israel-nek adott interjúban az olyan ukrán nemzeti hősökről beszélt, mint a fasisztákkal együttműködött Sztepan Bandera és Andrij Melnik.

  Zelenszkij csak ukránul szólaljon meg!
  23.01.2020 в 14:200

  Az obozrevatel.com írása szerint egyes szociológusok, mint például Irina Bekeskina, úgy vélekednek, hogy az ukrán elnök a nyilvánosság előtt csakis ukránul szólalhat meg.

Összes hozzászólás: 0
avatar