Stratégiailag fontos katonai repteret számolnak fel Odessza közelében

Az Odesszai Tengermelléki Bíróság döntése értelmében fel kell számolni a teljes katonai készültségben lévő Dél –Ukrajnában az egyetlen stratégiailag fontos katonai repteret, közli az ua.news.


Az ítélőszék döntéséről a Pivdeny (Dél) légierő parancsnokságának sajtószolgálata tájékoztatta a médiát. A közleményük szerint többször jelezték az igazságszolgáltatás felé, hogy semmiképp nem lehet törvényes egy háborús helyzetben lévő országban a fokozott készültségbe helyezett haderőhöz tartozó stratégiai objektum felszámolása.

A légierő egyetlen térségbeli repülőterére az odesszai önkormányzat vetett szemet, amely beépíteni készül a területet. A már másfél éve húzódó pereskedés során az önkormányzat előállt egy olyan dokumentummal, amely igazolja, hogy a katonai objektum területe Odessza város tulajdona.

A hadügy fellebbezett a bíróság döntése ellen, mert szerintük a reptér és környéke a hadsereg tulajdonát képezi. Azon az ország déli régióit védelmező vadászgépek állnak állandó harci készültségben, a repteret használja egyébként a határőrség és a katasztrófavédelem, és a NATO is a közelben zajló hadgyakorlatok során.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Stratégiailag, repteret, katonai, Odessza, számolnak, fontos, közelében
Összes hozzászólás: 0
avatar