Speciális járműveket kaptak az ukrán hegyimentők

Az ukrán fejlesztésű, hó- és mocsárjáró képességekkel rendelkező speciális járműveket kapott a rendkívüli helyzetek minisztériumához tartozó speciális hegyimentő alakulat – közölte a tárca sajtószolgálata.

Mikola Csecsetkin, a katasztrófa-elhárítási szolgálat vezetője közölte, hogy a tárca mindent megtesz annak érdekében, hogy növeljék a hegyimentők hatékonyságát, a katasztrófavédelmi feladatok hatékonyabb ellátása érdekében. Ennek érdekében növelik a kereső- és mentőcsapatok számát a Kárpátok régió megyéiben, ezek az egységes állami, helyi és nemzetközi támogatásnak köszönhetően technikai segítségnyújtásban részesülnek.

A miniszter kitért arra is, hogy idén először indult hegyimentő képzés az országban.

Csecsetkin elmondta, hogy a kárpátaljai, lembergi, ivano-frankivszki, csernyivici és odesszai hegyimentő egységek 10 darab ukrán gyártmányú Bohun hó- és mocsárjáró képességekkel rendelkező speciálisan felszerelt járművet kapnak.

A jármű különlegessége, hogy havas lejtők és a lápos talaj mellett a vízen is képes haladni. A most beszerzett járművek összértéke megközelíti 29 millió hrivnya. Egyenes terepen 40 kilométer/óra sebességre képesek, míg a vízen 6 kilométer/órával haladnak.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
kaptak, Speciális, ukrán, járműveket, hegyimentők
Összes hozzászólás: 0
avatar