Sorra tűnnek el az ukrán tengerészek

Titokzatos dolgok történnek mostanában az ukrán tengerjáró hajókon: a fedélzetükről rejtélyes módon nyomtalanul tűnnek el a tengerészek, írja az obozrevatel.com.


A portál írása szerint csak az utóbbi két hét folyamán három matróznak veszett nyoma. A 41 éves Denisz Litvinenko az USA partjai közelében tűnt el a fedélzetről. Felesége állítása szerint férjéről már egy hónapja nem kap semmilyen hírt. A hajóját üzemeltető cégnél azt állítják, hogy a férfi az óceán közepén a saját kajütjéből tűnt el teljesen nyomtalanul. A hozzátartozók aggódnak, de kérdéseikre senki nem ad választ. Kísértetiesen hasonló dolog történt a 36 éves Jevhenij Maszlennikovval. A GREEN ITALIA matrózának Panama közelében veszett nyoma.

A 32 éves Oleksznadr Gorjajev pedig a Perzsa öböl semleges vizein tűnt el hajója fedélzetéről. Az ukrán külügynél közölték, figyelemmel kísérik a rejtélyes ügyeket, ám semmilyen információval nem rendelkeznek a tengerészek sorsát illetően.

 


Az eltűnések kapcsán vizsgálódó jogászok szerint a tengerészek a legénység soraiban támadt konfliktusok nyomán vagy tragikus balesetek következtében tűnnek el. Ám az eseteket csak formálisan vizsgálják ki a hajózási társaságok, mert nem éri meg nekik a szerencsétlenségek nyilvánosságra hozása.

A fedélzetekről elveszett tengerészeket hat hónap múltán tekintik eltűnteknek. Amennyiben ez idő alatt nem kerülnek élve elő, a hozzátartozókat 50 000-től 300 000 dollárig terjedő biztosítási összeg illeti meg.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
tűnnek, Sorra, tengerészek, ukrán
Összes hozzászólás: 0
avatar