Rektor válhat egy bűnözőből

Olyan személy pályázik a Harkovi Egészségügyi Akadémia rektori székére, aki bűncselekmények sorát követte el, megjárta a börtönöket, írja az obozrevatel.com.


Bohdan Fedak a múlt század kilencvenes éveiben a Lembergi Megyei Kórház sürgősségi főorvosaként gyermekkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetnek volt a segítője. A portál szerint erről Uljana Szuprun, volt ukrán egészségügyi miniszter számolt be saját közösségi oldalán. Állítása szerint Fedak segítséget nyújtott a banda számára ukrán gyermekek külföldre való eladásában.

Legalább 130 esetet tudtak rábizonyítani, amiért két év szabadságvesztésre, a közügyektől való eltiltásra és az orvosi hivatás gyakorlásának beszüntetésére ítélték.

Szuprun szerint mindezek ellenére Fedak sikeres karriert épített fel az ukrán egészségügyben. 2018-ban már a Harkiv Megyei Egészségügyi Főosztály vezetője volt. Neve számos korrupciós ügyben is felmerült. Most azonban esélyesnek számít a rektori posztra meghirdetett pályázaton. Ellenfelei sorra visszaléptek a jelöléstől, a megmaradt egy valaki pedig gyakorlatilag esélytelen. És bár az akadémia munkatársai tiltakoznak, a dolog úgy áll, hogy egy bűnöző válhat a nagy nevű intézmény új vezetőjévé, állítja Uljana Szuprun.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
bűnözőből, válhat, Rektor
Összes hozzászólás: 0
avatar