Rekordévet zárt a Privatbank

A Privatbank 2019-es üzleti évét 32,6 milliárd hrivnyás profittal zárta, ezzel az állami pénzintézet az első helyen végzett a pénzintézetek nyereségi rangsorában – közölte az Interfax-Ukrajna hírügynökség az Ukrán Nemzeti Bank adataira hivatkozva.


A második helyen a Raiffeisen Bank Aval zárt, 4,7 milliárd hrivnya volt a pénzintézet tavalyi nyeresége, a PUMB (Ukrajna Első Nemzetközi Bankja) lett a harmadik 2,6 milliárd profittal, a Bank két helyet javított a rangsorban az utolsó negyedévben. Az Ukrszibbank végzett a negyedik pozícióban 2,6 milliárdos hasznával, az OTP Bank lett az ötödik 2,5 milliárd tiszta profittal.

Az állami tulajdonú Ukrekszimbank jelentőset zuhant a nyereségét illetően, kilenc hónapon át 4-ik helyen tanyázott a pénzintézet, ám végül a 11-ik pozícióban zárt. A legnagyobb hiánnyal a Praveksz Bank zárt, 121 millió hrivnya mínuszt termeltek.

A Nemzeti Bank adatai szerint az ukrán bankszektor 2019-ben 59,6 milliárd hrivnyás nyereséget ért el, ez 2,7 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
Rekordévet, zárt, PrivatBank
    Játékpénzt adott ki egy beregszászi ATM – Reagált a PrivatBank
    28.02.2020 в 20:190

    Számos kárpátaljai hírportál közzétette Szvitlana Kozljuk sztoriját, aki arról panaszkodott közösségi oldalán, hogy a város egyik forgalmas részén készpénzt vett ki a PrivatBankos automatából, a bankjegyek között pedig volt egy, feltehetően játékhoz vagy szuvenírnek gyártott 500 hrivnyás.

Összes hozzászólás: 0
avatar