Nem indokolt az ukrán nyelvtörvény felülbírálása

A kulturális, ifjúsági és sport tárca nem fogja kezdeményezni az ukrán nyelvtörvény felülbírálását és módosítását, írja a 24tv.ua.


A kijelentés Volodimir Borogyanszkij tárcavezetőtől származik. Az ukrán kultuszminiszter egy interjúban fejtette ki álláspontját, amely szerint semmi sem indokolja a jogszabály módosítását.

Állítása szerint a legfrissebb felmérések eredménye szerint Ukrajna lakosságának 48,3 százaléka kizárólag vagy többnyire ukránul beszél.

A családok 28 százalékában az orosz a mérvadó, további 23,7 százalékukban pedig egyaránt használják az orosz és az ukrán nyelvet.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
felülbírálása, indokolt, ukrán, nyelvtörvény
  Belpolitikai viharral járna az ukrán nyelvtörvény visszavonása
  10.02.2020 в 15:570

  Nem akar engedni Ukrajna a oktatási és a nyelvtörvény ügyében, ennek egyik oka, hogy ez a lépés nagy belpolitikai vihart okozna – mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontja tudományos főmunkatársa az M1 műsorában.

  Az LMP szerint az ukrán nyelvtörvény indokolttá teszi a vétót
  12.02.2020 в 17:340

  Az LMP álláspontja szerint minden eszközt meg kell ragadni a kárpátaljai magyarok védelme érdekében: Ukrajna NATO és Uniós csatlakozásának blokkolása nem túlzó reakció, hanem annak a bizonyítéka, hogy Magyarország ebben a kérdésben valóban nem alkuszik, és nem csak a szavak szintjén tesz meg mindent a kisebbségben élő magyarok jogaiért – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a párt.

  Az ukrán elnök úgy döntött: ad még egy esélyt a miniszterelnöknek
  17.01.2020 в 22:240

  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy döntött, hogy “ad még egy esélyt” Olekszij Honcsaruk miniszterelnöknek és kormányának, azzal a feltétellel, ha teljesítenek bizonyos feladatokat – tette közzé péntek este az államfő sajtószolgálata.

  Vámkedvezmények: az ukrán exportőrök belehúztak
  23.01.2020 в 18:400

  Az ukrán exportőrök 10 nap alatt kimerítették az EU-Ukrajna szabadkereskedelmi egyezmény által nyújtott éves vámmentes kvótát a méz kivitelére – jelentette az Euróintegrációval foglalkozó hírportál.

  Németek ráznák gatyába az ukrán vasúttársaságot
  23.01.2020 в 20:000

  Ukrajna a legnagyobb német vasúttársasággal készül szoros együttműködésre az Ukrán Vasúttársaság rendbetételéhez, írja az uaprom.info.

Összes hozzászólás: 0
avatar