Négyszázmillió hrivnyát kapnak az ukrán farmergazdák

A kurkul.com beszámolója szerint az idén az ukrán állam 400 millió hrivnyát különít el a farmergazdák támogatására.

Az agrárszektornak nyújtandó támogatásról Tarasz Viszockij gazdaságfejlesztési, kereskedelmi és mezőgazdasági miniszter helyettes informálta az ágazatban működő nagyüzemi gazdaságok vezetőit. Elmondása szerint több mint negyven állami támogatásra vonatkozó kérelem futott be a tárcához.

A minisztérium kijelölte a fontosabb, támogatásra érdemes szakágazatot, így a kertészet, az állattenyésztés, a a mezőgazdasági gépek árcsökkentése, stb. Létrehoznak egy szakbizottságot, amely a pénzek elosztását fogja koordinálni. Viszockij hozzátette, hogy a támogatási összegben szerepelnek a korábbi években ki nem fizetett pénzek is.

A farmergazdák az idén 400 millióra számíthatnak, a gépek vásárlását és az állattenyésztést egy-egy milliárddal, a banki hitelek olcsóbbá tételét pedig 1,2 milliárd hrivnyával támogatja az állam.

A megalakuló szakbizottság dönthet majd arról, hogy egyéb dolgokra is kaphatnak-e támogatást a nagyüzemek és a farmerek. A támogatás rendjének kidolgozását február 1-ig kell befejezni, hogy azt megvitatásra az agrárbizottság február 11-én sorra kerülő ülése elé terjeszthessék.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 47 | Forrás:
Összes hozzászólás: 0
avatar