Mém került be egy ukrán tankönyvbe a híres fotó helyett

Ukrajnában az egyik tizedikeseknek szánt tankönyvben felhasználták a világ egyik leghíresebb fotóját, az 1932-ben készült Ebéd a világ legnagyobb épületének tetején című képet. A fénykép az akkori legmagasabbnak épült, New York-i Rockefeller Center építése közben készült, ahogy 11 munkás csaknem 300 méter magasan az ebédjét fogyasztja – számolt be a 24.hu.

Igen ám, de az ukrán tankönyvben a fotón nem 11, hanem 12 férfi szerepel. A jobb szélen ott van egy plusz ember. A könyvbe ugyanis egy 2010-ben elindult mém, a Sad Keanu egyik variációja került. Keanu Reevesről ebben az évben készült egy kép, ahogy egy padon egy szendvicset fogyaszt, nem túl feldobottan, amiből rengeteg mém készült, az egyik leghíresebb a fent említett ikonikus képre való rámontázsolása.

A könyv kiadójától azt közölték, hogy hibáztak a könyv elkészítésekor. A könyv szerzője, Igor Shchupak történelemprofesszor ugyanakkor azt mondta, szándékos volt, kíváncsian várta, mikor tűnik fel valakinek a „hiba”. Amikor az illusztrátor először megmutatta neki a képet, neki se tűnt fel Reeves, de mikor felfigyelt rá, eldöntötte, hogy azt tartják meg – írta Shchupak a Facebook-oldalán.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
került, helyett, fotó, híres, tankönyvbe, ukrán
Összes hozzászólás: 0
avatar