Már papot is vegzál az ukrán belügy Kárpátalján

Egy katolikus papot is beidézett három magyar középiskolai tanár mellett kihallgatásra a napokban az országos ukrán rendőrparancsnokság kijevi főosztályának nyomozó osztálya nem nevesített, de jogászi feltételezés szerint embercsempészési büntetőügyben – a négy érintett esetében az a közös, hogy a Petőfi Sándor Program visszarendelt kárpátaljai ösztöndíjasainak mentorai voltak.

A karpat.in.ua hírportál értesülése szerint a magát megnevezni nem kívánó atya jogásza kiderítette, a titokzatos büntetőügy hátterében az állhat, hogy mind a négy kihallgatásra beidézett személy a Petőfi Sándor Program Kárpátalján tevékenykedő ösztöndíjasainak mentora volt.

A nyolc ösztöndíjas után a múlt év végén szeparatizmus címén indított nyomozást az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), de még mielőtt kiutasíthatta volna őket, Magyarország visszarendelte az eljárás alá vont fiatalokat. A jogász az idézések kapcsán arra következtet, hogy az ösztöndíjasok mentorait a rendőrség embercsempészés vagy illegális határátlépés elősegítésének gyanújával akarja kihallgatni. A

hatóság azonban nem jelezte, tanúi vagy gyanúsítottai-e a jogállásuk.

Kategória: Ukrajnából | Hozzáadta:: laci1985a
Megtekintések száma: 0 | Forrás:
belügy, papot, ukrán, Kárpátalján, vegzál
Összes hozzászólás: 0
avatar